PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

12
Novembre
2019

Aprovat el projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà la seu del sud de l’Escola Municipal de Música

Avui el govern municipal es trasllada durant tota la jornada a Sant Oleguer-Nostra Llar en el marc de la iniciativa El Govern al Barri

Aprovat el projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà la seu del sud de l’Escola Municipal de Música

En el marc de visites que s’estan portant a terme dins la iniciativa El Govern al barri, el Govern municipal s’ha traslladat avui a Sant Oleguer i Nostra Llar, on durant tota la jornada els diferents regidors i regidores, encapçalats per l’alcaldessa, Marta Farrés, parlaran amb el veïnat, entitats i comerciants per conèixer en primera persona les seves impressions i preocupacions. Tot plegat comptant amb el suport de l’Oficina de l’Alcaldessa, que avui també s’ha traslladat al centre cívic de Sant Oleguer per atendre tots els ciutadans i ciutadanes de la zona que tinguin qualsevol dubte relacionat amb l’àmbit municipal. Coincidint així mateix amb la visita,  s’ha anunciat que la Junta de Govern Local va aprovar ahir inicialment el projecte d’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà la seu del sud de l’Escola Municipal de Música.

Tal com ha explicat Marta Farrés, el trasllat del govern en ple a un sector de la ciutat s’emmarca en el fet que

“com a govern tenim molt clar que no volem estar només al despatx. El que volem és estar a peu de carrer per explicar el que fem i prendre el pols de la ciutat”.

Així mateix, ha destacat que

"en aquesta ocasió, com a novetat, hem traslladat també l’Oficina de l’Alcaldessa, per facilitar el contacte a la ciutadania i que pugui explicar les seves peticions".

Sobre l’ampliació del centre cívic, Farrés ha comentat que

“és un projecte que ve de l’anterior govern i que ens sembla una bona idea. La seu del sud de l’Escola de Música serà un projecte emblemàtic del barri, amb nous espais per al centre municipal. L’ampliació permetrà, així mateix, donar sortida a les necessitats del centre cívic, un dels més utilitzats de la ciutat”.

El projecte

L’ampliació del centre cívic acollirà la nova seu sud de l’escola de música i també permetrà millorar la distribució d’alguns espais de l’equipament. En total es construeixen 4 nous volums amb una superfície total construïda de 2.735 m2. Dos  volums, en planta baixa, es faran en la part central, a cada banda del vestíbul de l’edifici: un per a la reubicació de la consergeria i l’altre per reallotjar els despatxos d’administració i l’oficina. D’altra banda es construirà un tercer volum, amb serveis de bar del centre cívic, que servirà de nexe entre l’edifici existent i l’ampliació principal.

escolamusicasud

L’ampliació més important acollirà la futura seu del sud de l’escola de música i proporcionarà una nova imatge a la banda sud del centre cívic. Es tracta d’un bloc cristal·lí de planta baixa i primera, que es construirà sota criteris bioclimàtics. La seva orientació permetrà un major aprofitament de la captació d’energia solar.

La façana sud simularà una partitura musical. Serà una construcció de vidre climàtic transparent sobre el qual s’emfatitzaran els travessers horitzontals, creant una sèrie de línies a mode de pentagrama. Darrera, la disposició de les finestres en el mur de formigó simularan notacions musicals o “neumes”. Durant el dia donaran un efecte d’ombres sobre el pentagrama i de nit, amb la il·luminació interior, semblaran notes brillants sobre la partitura.

L’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte, que té un pressupost d’execució per contracta de 3 milions d’euros.

Davant del nou edifici de l’escola de música, està previst fer-hi una plaça, aprofitant la futura reconversió a zona per a vianants de la calçada que forma un triangle, en la confluència entre l’avinguda de Sol i Padrís i la ronda de Bellesguard.

A l’equipament està previst impartir alguns dels programes que s’ofereixen a l’Escola Municipal de Música, que continuaran impartint-se a la seu central però ara també a aquesta nova seu del sud. Amb tot plegat s’incrementaran les places del centre municipal.

Aquest projecte es suma a la construcció d’un nou edifici central per a l’Escola de Música i Conservatori al solar buit situat entre les avingudes de Francesc Macià, dels Paraires i de Lluís Companys. Amb la nova infraestructura es resoldrien les mancances dels actuals edificis de l’Escola de Música i Conservatori a la zona Centre, donant resposta a les diferents necessitats. La construcció acollirà així mateix un Auditori i un espai destinat a entitats de l’àmbit de la música.

L’Oficina de l’alcaldessa

L’Oficina de l’Alcaldessa és un nou servei d’atenció al territori que coordina els diferents departaments municipals que tenen contacte amb la ciutadania.

Avui, en el marc de “El Govern al barri”, els representants de l’Oficina s’estaran al Centre Cívic de Sant Oleguer (carrer de Sol i Padrís, 93) de 10 a 13.30 i de 15.30 a 18.30 h reforçant l’atenció directa i recollint demandes “in situ”.

El Govern al Barri

El passat mes de juliol  va començar  el Govern al Barri, una iniciativa que permet que el Govern municipal en ple es traslladi periòdicament a un barri de la ciutat per treballar les qüestions que afecten la ciutadania. Des de llavors, s’han fet visites al Districte 3, al Districte 4 i al barri de Can Puiggener.

Categories Ajuntament, Districtes, Espai públic , Govern, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags Centre Cívic de Sant Oleguer, districte 1, Escola de Música