PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

14
Setembre
2018

Arrenca el període per presentar projectes al procés participatiu Construint Ciutat 2019, precedit d’una campanya publicitària innovadora

L’objectiu és animar la ciutadania a presentar projectes per millorar l’espai públic i la cohesió social de Sabadell sota el lema “Si jo fos alcaldessa...”

Arrenca el període per presentar projectes al procés participatiu Construint Ciutat 2019, precedit d’una campanya publicitària innovadora

L’Ajuntament torna a activar el procés participatiu Construint Ciutat - Pressupost 2019, posant a disposició de la ciutadania 1.000.000 d’euros del pressupost municipal. Serà a partir del proper dilluns, 17 de setembre, quan tant entitats com associacions inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes, com també persones a títol individual, podran presentar propostes per millorar l’espai públic, els equipaments municipals i la cohesió social a Sabadell.

Aquesta tercera edició destina, de nou, 500.000 euros –amb una limitació de 100.000 euros per projecte– a propostes de millora de l’espai públic o equipaments municipals i 500.000 euros –amb una limitació de també 100.000 euros per projecte– a propostes de caire social que millorin la cohesió a la ciutat o a un barri.

La novetat d’enguany és la campanya de difusió que s’ha dissenyat i que té per objectiu motivar la ciutadania a presentar projectes. En aquesta ocasió la campanya compta amb la participació dels sabadellencs i sabadellenques d’una forma més directa, motiu pel qual s’han dissenyat cartells amb persones que han cedit la seva imatge sota el lema “Si jo fos alcaldessa...” seguit de diverses propostes. Aquests cartells es distribuiran pels principals eixos comercials de la ciutat i, alhora, es faran servir a les xarxes socials (Instagram, Facebook i Twitter).

Tal com explica la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio,

la campanya de difusió d’aquest any és innovadora i desenfadada. Vol cridar l’atenció de la ciutadania perquè participi en la millora dels assumptes del seu barri o de la ciutat. Es tracta d’una campanya diferent de les que s’han fet fins ara, quan s’apostava per una difusió més convencional enviant informació de forma directa a les cases.

Presentació de propostes

La primera fase del procés, que consisteix en la presentació de propostes, començarà el dilluns 17 de setembre i s’allargarà fins al dijous 29 d’octubre, ambdós inclosos.

Per aquestes dates es convocaran, a més, dues sessions de treball. Una de les sessions serà per tractar temes d’espai públic i, l’altra, per tractar aspectes de serveis comunitaris. L’objectiu és resoldre dubtes i que els participants posin en comú projectes i/o propostes per presentar-les al Construint Ciutat 2019. Les sessions es faran el 17 i el 24 de setembre, a les 18.30 h, al Casal Pere Quart.

Les propostes es podran registrar únicament de forma presencial a qualsevol Oficina d’Atenció Ciutadana de Sabadell. Si es presenten a títol individual, caldrà adjuntar un mínim de 30 signatures de suport de veïnes i veïns empadronats més grans de 18 anys. Les fitxes de presentació corresponents es podran descarregar en format editable, a partir del mateix dia 17, a la plataforma Decidim Sabadell.

La segona fase del procés, que es durà a terme del 8 de novembre al 14 de desembre de 2018, serà la valoració tècnica i l’anàlisi de la viabilitat de les propostes, amb un treball conjunt entre persones o entitats proposants i els serveis tècnics municipals, d’acord amb les bases establertes.

L’objectiu és que les propostes que passin a la fase final de suports tinguin el consens de les parts quant a forma de gestió, àmbit territorial, pressupost, continguts i descripció. Posteriorment, es passarà a la fase de recollida de suports, que es preveu fer entre el 8 i el 21 de gener. En aquesta fase es farà servir també el mateix model de campanya de difusió. En aquest cas, però, el missatge serà diferent, ja que l’objectiu serà incentivar la ciutadania perquè doni suport als projectes que s’hagin presentat.

A més, per garantir un bon procés de recollida de suports, s’ha previst millorar certes qüestions tècniques i, alhora, fer sessions formatives a casals de gent gran, tal com van proposar les entitats a les sessions de valoració.

En paraules de la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio,

la tercera edició del Construint Ciutat presenta millores en el procés, ja que hem treballat les bases de manera conjunta amb la ciutadania, amb la voluntat d’atendre les propostes sorgides de les dues edicions anteriors.

Tota la informació sobre el procés es podrà consultar i descarregar al web de Participació Ciutadana i a la plataforma Decidim Sabadell. La presentació de resultats finals i l’inici d’execució dels diferents projectes es farà a finals del mes de gener de 2019.

Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags Construint Ciutat, participació ciutadana, processos participatius