PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

21
Desembre
2022

Ciutats en dansa culmina el projecte amb l’espectacle “Em toca a mi tirar”

El projecte de dansa social està emmarcat en el “SBD ON. La cultura al teu barri” i s’han programat dues sessions per tancar la tercera edició

Ciutats en dansa culmina el projecte amb l’espectacle “Em toca a mi tirar”

Els pròxims dies 22, al Centre Cívic de Torre-romeu, i 23 de desembre, al centre de creació l’Estruch, s’estrena l’espectacle Em toca a mi tirar, la culminació del procés de creació iniciat a l’octubre al barri de Torre-romeu i a l’Estruch. Aquesta 3a edició de Ciutats en Dansa forma part del projecte “SBD ON. La Cultura al teu barri” i es desenvolupa de la mà del Torre-romeu Batega.

Aquests últims mesos, persones de diferents edats, la majoria de les quals no havien tingut contacte amb el món de la dansa contemporània, han format part en la creació d’aquest muntatge coreogràfic.

Avui ha tingut lloc la presentació tant de l’espectacle com del balanç del projecte Torre-romeu Batega. La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar animal i Participació, Marta Morell, ha explicat que

“SBD ON ens permet continuar amb la clara voluntat de la descentralització de la cultura i fer que arribi a tots els barris de la ciutat. Les activitats comunitàries són molt importants per establir i enfortir vincles entre veïnat, entitats i permeten que tots i totes treballem en una mateixa direcció per tenir una ciutat més justa i solidària”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha valorat els avantatges dels projectes socials de caire cultural:

“Els projectes comunitaris artístics ofereixen la possibilitat que persones, no necessàriament relacionades amb les arts en viu, puguin formar part d’una creació artística que sempre està conduïda per un artista professional. Ciutats en Dansa pretén fomentar i enfortir els vincles de la comunitat i dinamitzar el teixit social a través de l’art”.

Priscila Garrido, assistent de direcció del projecte Ciutats en Dansa, ha detallat alguns aspectes de l’espectacle:

“És molt curiós i interessant veure aquest espectacle perquè hi ha persones entre els 3 i els 75 anys i és gent que no està acostumada a expressar-se amb el cos. Veiem generacions diferents prenent-hi part. De fet, és un projecte que convida la gent a ajudar-se entre sí i a que s’apropi a la dansa”.

Torre-romeu Batega

El projecte Torre-romeu Batega, on s’emmarca el projecte de dansa social i comunitària Ciutats en dansa, té com a finalitat contribuir a la reducció de les desigualtats i millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes del barri.

Aquest projecte s’emmarca en el procés comunitari Som Torre-romeu, una iniciativa per “fer barri”, amb la idea de dur a terme activitats i projectes que contribueixin al desenvolupament del barri. A més, s’impulsa l’enfortiment de les relacions entre tots els membres que formen part de la comunitat: veïns i veïnes, entitats, professionals i personal tècnic de les diferents administracions que hi treballen.

Així, durant aquests últims mesos s’han realitzat tallers i activitats a través de la promoció de:

  • la salut, de la mà del servei municipal de Salut Comunitària i el CAP La Serra, es desenvolupen projectes diversos com Atzavara (grup de dones agents comunitàries de salut), Nodrim Torre-romeu (taller de cuina i nutrició per a adults i sessions per als centres educatius) i el projecte Créixer a l’hort (hort comunitari a l’Horta d’en Romau), arribant a implicar més de 65 persones de manera periòdica i 90 de forma puntual.
  • l’oci i el lleure saludable, amb el projecte Activa’t i Batega amb el Barri, on adults i joves poden practicar esports de manera grupal com marxa nòrdica, ioga, defensa personal o cal·listènia. On han participat més de 50 veïns i veïnes durant aquest últim trimestre.
  • la cultura, amb la col·laboració del servei de cultura, amb projectes com Vivint el circ (realitzat amb més de 80 infants a les diferents escoles de La Serra) i Ciutats en Dansa.

Ciutats en Dansa

Ciutats en Dansa és un projecte de dansa social i comunitària liderat per Álvaro de la Peña, de la Companyia de dansa Iliacan. Pretén fomentar i enfortir els vincles de la comunitat i dinamitzar el teixit social a través de l’art. El mètode proposa la relació entre persones diverses i facilita la interacció entre elles.

Veïns i veïnes s’impliquen en crear una coreografia i no cal que comptin amb experiència prèvia. Així, qualsevol persona que ho desitgi pot gaudir de la dansa, ja que no hi ha limitacions per participar-hi ni per raó d’edat, condició física o experiència prèvia. El procés de creació artística que porten a terme els i les participants té com a finalitat la realització d’un espectacle professional de dansa interpretat per persones no professionals. Els assajos han tingut lloc al centre cívic de Torre-romeu i l’Estruch i s’han realitzat dos dies per setmana.

A més a més, l’espectacle final compta amb la col·laboració d’entitats com la Xamba i el Cor del Casal de la Gent Gran de Torre-romeu, i també amb altres músics de la ciutat.

Categories Districtes, Cultura i esport, Participació ciutadana Tags Ciutats en Dansa, SBD ON, Torre-romeu batega