PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

10
Juny
2022

Ciutats en Dansa torna a Sabadell de la mà del projecte comunitari “Torre-romeu Batega”

Ciutats en Dansa torna a Sabadell de la mà del projecte comunitari “Torre-romeu Batega”

En el marc del projecte “SBD ON. La Cultura al teu barri”, Sabadell acollirà la 3a edició de Ciutats en Dansa, de la mà del projecte comunitari “Torre-romeu Batega”, entre els mesos d’octubre i desembre de 2022 a l’Estruch i a Torre-romeu.

L’Ajuntament ha valorat la idoneïtat de programar el projecte Ciutats en Dansa en aquest barri per la coincidència d’objectius i finalitats d’aquest projecte i el de “Torre-romeu Batega”. Ambdós es centren en fomentar i enfortir els vincles de la comunitat i en reduir les desigualtats i millorar les condicions de vida de les persones, impulsant alhora la igualtat d’oportunitats.

Aquest mes de juny es començaran a fer les primeres presentacions a càrrec d’Àlvaro de la Peña, coreògraf i soci fundador del centre de creació de dansa La Caldera, per explicar el projecte i engrescar les entitats i el públic en general a participar. Es faran dues sessions de presentació: a l’Estruch el 16 de juny a les 19 h, i al Centre Cívic de Torre-romeu el 12 de setembre a les 19 h.

Els assaigs es realitzaran dues tardes a la setmana, al centre cívic de Torre-romeu i l’Estruch i la presentació final serà el dia 23 de desembre al teatre de l’Estruch i el mes de gener a Torre-romeu.

Torre-romeu Batega

El projecte Torre-romeu Batega té com a finalitat contribuir a la reducció de les desigualtats i millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes del barri, a través de la promoció de la salut, el lleure i la cultura, impulsant la igualtat d’oportunitats.

Aquest projecte s’emmarca en el procés comunitari Som Torre-romeu, una iniciativa per “fer barri”, amb la idea de dur a terme activitats i projectes que contribueixin al desenvolupament del barri. A més, també s’impulsa l’enfortiment de les relacions entre tots els membres que formen part de la comunitat: els veïns i veïnes, les entitats, els professionals i el personal tècnic de les diferents administracions que hi treballen.

Ciutats en Dansa

Ciutats en Dansa és un projecte de dansa social i comunitària liderat per Álvaro de la Peña. Pretén fomentar i enfortir els vincles de la comunitat i dinamitzar el teixit social a través de l’art. El mètode proposa la relació entre persones diverses i facilita la interacció entre elles.

Veïns i veïnes s’impliquen en crear una coreografia. No cal comptar amb experiència prèvia de ball, es tracta de viure la dansa intensament i compartir una activitat amb la comunitat. Així, qualsevol persona que ho desitgi pot accedir a la dansa d’una manera pràctica i viure-la sense cap altre requisit que voler fer-ho. El procés de creació artística que porten a terme els i les participants té com a finalitat la realització d’un espectacle professional de dansa interpretat per persones no professionals.

La música en directe, las arts plàstiques i altres disciplines artístiques formen part de l’experiència. D’aquesta manera els artistes locals entren en contacte amb el públic de la seva comunitat.

A Sabadell s’han realitzat dos edicions: una al 2015 amb la participació dels barris de Sant Oleguer i La Creu Alta, i l’altra al 2018, que es va realitzar amb la col·laboració del barri de Torre-romeu.

En cadascuna de les edicions es va comptar amb més de 50 participants de totes les edats i condicions i també amb alguns músics que es van unir al projecte, el que va generar nous vincles i noves motivacions per crear grups i seguir practicant la dansa de forma comunitària.

Més informació i inscripcions:

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 652 051 713 – 659 260 929

Categories Districtes, Centres Cívics, Processos participatius, Participació ciutadana Tags Ciutats en dansa, Torre-romeu batega