PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

19
Setembre
2017

Crida per ampliar el nombre de voluntaris del programa Lecxit, per millorar la comprensió lectora dels infants

El programa Lecxit, de lectura per a l’èxit educatiu, comença un nou curs

El programa Lecxit, de lectura per a l’èxit educatiu, comença un nou curs. Promogut a Sabadell per l’Ajuntament i per la Fundació Jaume Bofill, el Lecxit parteix de la base que el desenvolupament de la comprensió lectora és un element clau per aconseguir un bon rendiment escolar en totes les matèries. Precisament amb la voluntat de poder desenvolupar tot el potencial del programa, l’Ajuntament fa una crida per ampliar el nombre de persones voluntàries del Lecxit a la ciutat.

Per mitjà del programa, cada infant participant i el seu voluntari o voluntària de referència es troben periòdicament en una biblioteca per treballar la lectura de manera lúdica i amena. Aquest curs inicialment és previst que participi en el Lecxit alumnat de 7 centres educatius. Les sessions tindran lloc a cinc espais municipals: la Biblioteca del Sud, la Biblioteca del Nord, la Biblioteca de la Serra, la Biblioteca de Can Puiggener i, des del curs passat, també la Biblioteca de Ponent. Precisament aquest darrer equipament amplia aquest 2017-2018 el nombre de franges horàries disponibles per a l’activitat, de manera que, si el programa compta amb prou voluntariat, es podrien ampliar tant els centres participants com també el nombre d’alumnes.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha destacat els múltiples beneficis del Lecxit. “És una eina molt vàlida per afavorir la comprensió lectora i, per tant, la millora de l’aprenentatge en totes les matèries i l’èxit educatiu. Alhora, el Lecxit és també un bon instrument per a la cohesió social, ja que afavoreix la relació entre persones de diferents edats”.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha comentat que “les biblioteques de Sabadell ofereixen un ampli ventall d’activitats perquè la ciutadania pugui ampliar els seus coneixements. En aquest sentit, el Lecxit és una bona eina per fomentar la lectura, a més, a diferents zones de la ciutat”.

A hores d’ara, és previst que prenguin part en el Lecxit nens i nenes de 4t i 5è de primària de les escoles Floresta, Agnès Armengol, Calvet d’Estrella, Espronceda, Joan Maragall, La Romànica i Andreu Castells. El curs passat el Lecxit va arribar a una quarantena d’alumnes de la ciutat.

Informació i inscripcions de voluntariat, aquí.