PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

21
Juliol
2021

Deu dels dotze centres cívics municipals romandran oberts durant el mes d’agost

Els equipaments de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Rull, la Concòrdia, la Creu de Barberà, Sant Oleguer, la Creu Alta, Can Deu, Can Llong i el Poblenou obriran de dilluns a divendres

Deu dels dotze centres cívics municipals romandran oberts durant el mes d’agost

Durant el mes d’agost obriran portes deu dels dotze centres cívics municipals. Ho estaran els de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Rull, la Concòrdia, la Creu de Barberà, Sant Oleguer, la Creu Alta, Can Deu, Can Llong i, com a novetat, el del Poblenou, coincidint amb el manteniment de l’activitat del consultori mèdic, ubicat al mateix espai. Aquests equipaments romandran a disposició de la ciutadania amb l’objectiu de donar la màxima cobertura durant l’estiu, en un moment en què molts veïns i veïnes opten per quedar-se a casa. De fet, la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha posat en relleu que el Govern aposta per mantenir els centres cívics oberts en aquest període, perquè

“els sabadellencs i sabadellenques puguin tenir a l’abast espais còmodes i adequats per fer les seves activitats, apropant els serveis públics també durant l’estiu. A més, els equipaments de la ciutat han d’estar operatius, tenint en compte la situació sanitària actual”.

Tothom qui vulgui podrà accedir als centres per fer-hi activitats organitzades per entitats, sempre amb inscripció prèvia. Així mateix, també s’hi podrà accedir per fer ús individual dels espais relacionals climatitzats i així evitar les hores de més calor durant l’estiu.

Horaris de matí i tarda, de dilluns a divendres

Destaquen cinc centres que prestaran servei de matí i tarda, en horari de 9 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h. Es tracta dels de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Deu, Can Rull i la Creu de Barberà, que són els llocs que acullen el servei d’Espai Jove.

En horari només de matí, de 9 a 14 h, obriran els centres de Sant Oleguer i la Creu Alta (Cal Balsach). I en horari només de tarda, de 15.30 a 20.30 h, obriran els centres de Can Llong i la Concòrdia.

El Centre Cívic del Poblenou obrirà al matí, amb un horari específic: dilluns, dimecres i divendres de 8.30 a 13.30 h i dimarts i dijous, de 10.30 a 13.30 h.

Centres cívics oberts l’agost durant els anys 2019 i 2020

L’any 2019 es van obrir, en horari de tarda, els centres cívics de Can Puiggener, Ca n’Oriac, la Concòrdia, la Creu de Barberà, Can Rull i Sant Oleguer. Davant el tancament de la majoria d’equipaments públics a la ciutat, es van voler mantenir alguns espais oberts per donar cobertura a les entitats que volguessin fer-hi alguna activitat, així com un punt de trobada i estada per a la ciutadania que el mes d’agost resta a la ciutat. Per poder mantenir oberts aquests 6 centres es van contractar 6 persones subalternes, procedents de la borsa de subalterns de l’Ajuntament.

L’any 2020 es van obrir els centres cívics de Can Puiggener, Ca n’Oriac, Can Deu, Can Rull, la Creu de Barberà, Sant Oleguer, la Creu Alta, Can Llong i la Concòrdia. L’obertura dels centres no es va poder fer seguint els mateixos criteris que l’any anterior. A la necessitat d’oferir a la ciutadania uns espais de trobada i estada durant el mes d’agost, s’hi va afegir la necessitat de donar cobertura a altres serveis municipals. En aquest sentit, es van obrir els 4 espais joves, en horari de matí i de tarda, i diferents serveis d’Acció Social. A causa d’aquesta major obertura de centres, es va passar de contractar 6 persones l’any 2019 a 14 persones l’any 2020.

Enguany es garanteix el mateix servei que es va prestar durant el 2020, amb l’increment d’un centre, en aquest cas el centre cívic del Poblenou, que es mantindrà obert per donar cobertura al consultori del barri. El personal contractat per obrir centres cívics durant aquest mes d’agost és de 15 persones, totes procedents de la borsa de subalterns.

Categories Participació ciutadana Tags barris, centres cívics, DISTRICTES