PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

11
Juliol
2022

El festival d’esport i cultura urbana “Be Soul Fest” celebra a Sabadell la seva 5a edició aquest cap de setmana

És gratuït per al públic i tindrà lloc a diferents ubicacions del Parc de Catalunya

El festival d’esport i cultura urbana “Be Soul Fest” celebra a Sabadell la seva 5a edició aquest cap de setmana

El cap de setmana del 16 i 17 de juliol se celebra a Sabadell la 5a edició de “Be Soul Fest”, un festival d'esport i cultura urbana organitzat conjuntament pel centre Soul Headquarters (conegut anteriorment com a Soul Dance Center) i l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu d’aquest esdeveniment és apropar algunes de les disciplines de l'esport i la cultura urbana al públic, així com situar la ciutat en el mapa nacional i internacional com a referent en aquestes disciplines. El festival s’emmarca en el projecte de cultura de proximitat SBD ON.

L'esdeveniment és gratuït per al públic i tindrà lloc a diferents ubicacions del Parc de Catalunya. Tota la informació està disponible al web del festival o al seu compte d’Instagram (@besoulfest).

Durant el cap de setmana es desenvoluparan diferents competicions en les quals es repartiran més de 5.000 euros en premis i es comptarà amb la presència de jutges i persones referents en el món de la cultura urbana, tant a escala nacional com internacional.

 

Batalles de dansa urbana

 

Una de les activitats que componen aquest festival és “Be Soul Battles”, unes batalles d'improvisació de dansa urbana en les que els participants han d'improvisar amb l'objectiu de passar a les següents rondes i coronar-se campions de la seva categoria.

“Be Soul Battles” es durà a terme durant tot el cap de setmana a la plaça de l’Argub, al Parc de Catalunya, i els filtres de la categoria d'adults es faran a les instal·lacions de l’Estruch. Durant el matí del dissabte 16 serà el torn de la categoria infantil. La categoria d'adults, que al seu torn estarà dividida en diferents categories per estils de dansa, es realitzarà durant tota la tarda del mateix dissabte. Finalment, el diumenge 17 es faran les batalles de crews (grups) de 5 contra 5.

 

Improvisació amb DJ

 

El dissabte 16 a la nit, a més de les batalles de dansa urbana, se celebrarà la “Soul Session Night” a la plaça de l’Argub. Un show on 4 ballarins i ballarines hauran d'improvisar amb la música que els proposi un DJ. Aquesta dinàmica s'anirà complementant amb diferents actuacions i sorpreses.

 

Competició d’skateboarding

 

Com a novetat, en aquesta 5a edició del “Be Soul Fest” es farà una competició de Skateboarding per categories, el “Be Soul Skate Contest”.

Aquesta activitat es desenvoluparà durant tot el cap de setmana a l’Skate Park del Parc de Catalunya. El dissabte es durà a terme una sessió d'entrenament i “Challenges” de la mà de “Muro Collective”, i el diumenge les competicions de les categories Open Amateur Sub 16 i Open Amateur Adult.

 

SBD ON. La cultura al teu barri

 

Aquest festival s’emmarca en el projecte de cultura de proximitat “SBD ON. La cultura al teu barri”, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Sabadell que va néixer per donar suport a les propostes comunitàries interculturals que sorgeixen als barris i que s’expressen a través de la cultura. En aquest punt, resulta cabdal la participació de la ciutadania com a creadora de contingut, apostant per projectes propis tant del col·lectiu jove com aquells sorgits de les entitats.

El fet de promoure la creació cultural en els barris persegueix també l’objectiu de donar suport i impulsar les pràctiques culturals comunitàries amb valor públic, que promoguin la cohesió als barris. A més, garanteix que la ciutadania pugui desenvolupar les seves identitats culturals.

Alhora, es busca també descentralitzar la programació cultural i portar-la als equipaments de proximitat iniciant una programa estable als barris de la ciutat. En el cas de Sabadell, existeix una xarxa òptima d’equipaments de proximitat, com ara centres cívics, biblioteques o espais joves, entre d’altres, que ja acullen aquestes activitats culturals. D’altra banda, les places i els carrers també són protagonistes com a espai comunitari d’expressió cultural.

Categories Districtes, Cultura i esport, Activitats culturals, Participació ciutadana Tags barris, Be Soul Fest, Participació ciutadana, SBD ON