PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

21
Novembre
2019

El Fòrum de Democràcia Local posarà a debat els models de participació ciutadana en la vida pública

El 22 i 23 de novembre, a la Casa Duran

El Fòrum de Democràcia Local posarà a debat els models de participació ciutadana en la vida pública

La reflexió i el debat sobre les formes de participació que facin incrementar el protagonisme de la ciutadania centraran el primer Fòrum de Democràcia Local. Parlem de Democràcia Deliberativa, que tindrà lloc els dies 22 i 23 de novembre a la Casa Duran.

Les jornades estan organitzades conjuntament per l’Ajuntament de Sabadell, la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS) i la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC).

El programa del fòrum està format per diferents debats i ponències per reflexionar sobre democràcia local i la participació ciutadana en el marc municipal. També s’hi exposaran experiències locals de democràcia deliberativa. Els objectius són, entre altres, contextualitzar el marc conceptual sobre el que avui s’entén per participació ciutadana i l’articulació dels processos participatius en els municipis com instrument d’apoderament ciutadà.

Com que les jornades transcendeixen l’àmbit municipal, també es tractaran els moviments socials, que a hores d’ara són potenciadors de canvis en les polítiques que les administracions han d’aplicar.

En aquest context, la tinenta d’Alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, destaca que

“Sabadell és referent en l’àmbit de la participació i amb aquesta iniciativa volem posar en relleu que la nostra ciutat treballa per enfortir la qualitat democràtica de la ciutadania i, a la vegada, treballar per establir els mecanismes necessaris i indispensables perquè la ciutat tingui a l’abast les eines necessàries per poder participar en els afers públics d’una manera àgil i transversal”.

Per la seva banda, el president de la FAV Sabadell, Manuel Navas, ha comentat

“la voluntat de donar continuïtat a aquestes jornades amb l’objectiu de tractar temes clau que permetin apoderar la ciutadania i dotar de contingut la democràcia local”.

La inauguració del Fòrum tindrà lloc demà divendres a les 11 del matí. Posteriorment, a les 12 del migdia, l’experta i investigadora de l’Albert Hirschman Centre on Democracy de Ginebra, Yanina Welp, farà la conferència Democràcia local avui i participació ciutadana. La ponència donarà peu a un col·loqui entre els participants. Ja a la tarda, a partir de les quatre s’explicaran les experiències locals de democràcia deliberativa.

La jornada de dissabte estarà dedicada a les experiències de participació i democràcia deliberativa per part dels moviments socials. Tancaran aquest primer Fòrum la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, i Manuel Navas, president de la FAV Sabadell.