PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

30
Novembre
2020

El nomenament dels membres del Consell d’Acció Social, darrer pas abans de la constitució formal del nou organisme

La composició del Consell es portarà demà al Ple Municipal

El nomenament dels membres del Consell d’Acció Social, darrer pas  abans de la constitució formal del nou organisme

La constitució del nou Consell d’Acció Social afronta la darrera etapa abans de culminar la creació del nou organisme. Demà es portarà a aprovació del Ple Municipal el nomenament dels membres d’aquest consell, que esdevindrà un espai de participació i consens i permetrà teixir aliances i realitzar un treball conjunt amb les entitats que intervenen en l’àmbit de l’acció social a la ciutat.

La proposta de composició que es portarà demà al plenari es troba en plena coherència amb el previst pel Reglament de l’organisme, que es va aprovar també per Ple al mes de febrer. Presidit per l’alcaldessa de Sabadell, el nou Consell d’Acció Social l’integraran el regidor d’Acció Social, la Síndica Municipal de Greuges, representants dels grups municipals, tècnics de la Corporació i representants d’una trentena d’entitats socials de Sabadell. Així mateix en formaran part sindicats, cossos policials, la Federació d’Associacions de Veïns i empreses de serveis relacionades amb l’àmbit social.

Impulsat en el marc del compliment de la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de Serveis Socials, el Consell d’Acció Social afavorirà la participació i la coresponsabilitat de la ciutadania en les polítiques públiques i alhora consolidarà Sabadell com a laboratori i referent en polítiques d’inclusió i intervenció social.

El consell ha de funcionar com un espai de consens en el qual s’hi englobaran tant serveis municipals com també diversos agents socials. Serà un marc on aprofundir i reforçar les aliances amb els agents, entitats i el conjunt del tercer sector, per desenvolupar polítiques que permetin avançar en inclusió i justícia social.

Un cop aprovada la composició de l’organisme, es preveu que l’acte de de constitució del Consell es porti a terme les properes setmanes.

 

Categories Participació ciutadana Tags Consell d'Acció Social, ple