PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

20
Gener
2014

El nou Centre Cívic de Torre-romeu ultima els darrers treballs per obrir les portes el primer trimestre de l’any

La transformació del parc al paratge del Romeu i la construcció d’un nou Centre Cívic al barri de Torre-romeu ja és una realitat

La transformació del parc al paratge del Romeu i la construcció d’un nou Centre Cívic al barri de Torre-romeu ja és una realitat. A hores d’ara, s’estan perfilant els acabats d’equipament per poder obrir les portes al llarg del primer trimestre de l’any.

La intervenció pretén resoldre de la manera més clara possible els conflictes de connectivitat que pateix el barri de Torre-romeu. Problemes derivats de la seva estructura urbana, fruit del desnivell entre les dues parts del barri i que és superior als 30 metres. De fet, el nou centre cívic serà el nexe d'unió entre la part baixa del barri i la més alta.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha afirmat que el nou Centre Cívic

és un espai que es va concebre per solucionar un punt negre que havia quedat al mig del barri amb un alt desnivell, problemes de mobilitat i que generava una preocupació entre els veïns i veïnes. És una aposta per dotar el barri d’un equipament que permeti capgirar les dinàmiques socials del districte i obert a totes les entitats de Sabadell que vulguin fer-hi activitats.

Ana Carrasco, regidora de Relacions Ciutadanes, ha explicat que el Centre Cívic

farà de nexe d’unió entre veïns i veïnes de dalt i de baix amb molts espais per a entitats, a més de l'àrea d'administració, un auditori amb els seus serveis, punt de recepció i consergeria, el SAC (Servei d'Atenció Ciutadana), l'espai relacional, l'espainternet i despatxos per a entitats, a més d’aules per a tallers, gimnàs i magatzem.

L‘auditori estarà situat al nivell més baix, amb possibilitat d'estendre les activitats a la plaça situada just davant i amb la finalitat de facilitar l'evacuació en cas d'emergència.

Les obres les ha portat a terme l'empresa VÍAS Y CONSTRUCCIONES en el marc de la intervenció integral en àrees d'habitatge a l'entorn del parc fluvial del riu Ripoll de Sabadell, és a dir, de l'anomenada Llei de Barris, i ha tingut un cost de 6 milions d’ euros.

Un gran parc de 13.000 m2

L’àmbit d’actuació, però, no es limita a l’edifici del centre cívic, sinó que engloba tot el paratge del Romeu, que es convertirà en un parc urbà de 13.000 m2 i tindrà el nou centre cívic com a equipament de referència.

Dins del paratge del Romeu es proposen 2 passeigs, per tal de resoldre les connexions transversals del barri, per a vianants.

D’una banda, el carrer de la Valira Alta (fins ara, sense sortida), amb la rampa que connecta amb el darrere dels edificis propers a la plaça de Benidorm.

D'altra banda, hi haurà el passeig de la ronda de baix, que unirà el final de la nova intervenció feta a l'entorn de la plaça del Malniu amb l'escala que comunica amb la plaça exterior del Centre Cívic, i que facilitarà la comunicació per vianants amb el carrer de la Valira Baixa amb la nova passera de connexió que ara es construirà.

Quant als accessos al parc, l'accés des de la cota baixa del barri es farà pel carrer del Besòs i des de la cota alta a la trobada del carrer de Camarasa amb la ronda d'Oliana. Els accessos secundaris es trobaran als punts d'inici i final dels recorreguts per dintre del parc, anomenats passeigs de ronda alt i baix.

El condicionament de l'espai també inclou la col·locació de mobiliari urbà com ara bancs, papereres, pilons i fonts, que es distribueixin pels passeigs segons les densitats d'utilització previstes. També es disposaran d'aparcaments per a bicicletes als accessos i a la zona propera a l'ascensor exterior i fonts a la zona de jocs infantils i a les zones d'estada i a les grades.

Connexió de la part alta i baixa del barri

De fet, l’Ajuntament ha adjudicat recentment el contracte del projecte d'obres referent a la passera de connexió entre el Centre Cívic de Torre-romeu i el carrer de la Valira Baixa a l’empresa MOIX SERVEIS I OBRES, SL, per un import de 169.698,92 euros.  

El projecte preveu la construcció d'una passera sobre el perfil existent amb el criteri de mínima  afectació i condicionament del terreny natural i completant l'itinerari pendent d'acabar entre l'edifici i el final del carrrer de Valira Baixa.

Aquesta actuació completa la recent intervenció de la construcció del Centre Cívic de Torre-romeu i el seu entorn, per aconseguir la connectivitat tranversal en aquest sector del barri de Torre-romeu. El projecte inclou també la posada en funcionament d’un ascensor de connexió entre les dues cotes de Torre-romeu.