PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

13
Febrer
2017

El nou reglament de cessió d’espais municipals per a entitats ja està en vigor

L’Ajuntament ja ha informat a les entitats sobre el circuit que cal seguir

El nou reglament de cessió d’espais municipals per a entitats ja està en vigor

Fruit del treball amb entitats, partits polítics i tècnics, al Ple d’octubre de 2016 es va aprovar el reglament de Cessió d’immobles de propietat municipal per a entitats sense ànim de lucre. Després d’un seguit de procediments administratius, finalment el 30 de gener del 2017 es va activar el tràmit per poder fer les sol·licituds.

D’aquesta manera, les associacions i entitats sense ànim de lucre de la ciutat que estiguin interessades en gaudir de la cessió d’un local municipal per desenvolupar la seva activitat de manera estable, poden realitzar la sol·licitudcorresponent en base a aquest nou reglament.

L’Ajuntament ja ha informat a les entitats sobre el circuit que cal seguir per demanar o renovar una cessió, a través de tres sessions informatives on han participat més d’un centenar d’entitats de la ciutat.

La regidora de Participació, Glòria Rubio, ha anunciat en l’àmbit d’aquestes sessions informatives que “estem treballant en una oficina d’associacionisme per tal de donar un millor suport a les entitats de la nostra ciutat”.

Així doncs, i per tal de treballar aquesta la línia de suport, s’han previst dues sessions formatives amb l’objectiu d’explicar com s’elabora un projecte i una memòria i donar diferents apunts sobre aquest tràmit concret. La formació es durà a terme a l’Aula d’Esplai del Vallès en dues edicions, els dies 21 de febrer i 16 de març. La durada serà de 4 hores, de 17 a 21 h i cal inscripció prèvia al 937 453 184 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

El nou reglament permetrà que la cessió d’espais es faci a partir d’uns criteris concrets, com ara que els projectes estiguin consolidats i siguin un benefici per la comunitat, que s’adrecin a la millora de la qualitat de vida de les persones, promoguin interessos col·lectius i socials, generin coneixements per la transformació social i el bé comú, que promocionin la cultura a l’abast de tothom o l’esport de base, entre d’altres.

Segons Rubio, “el nou reglament és un pas decisiu per la transparència i per ordenar el que hi havia a la ciutat, amb la voluntat de tenir un teixit associatiu fort i divers. L’objectiu és millorar la gestió dels locals municipals i, alhora, posar en valor l’associacionisme de la ciutat”.

Actualment, els locals sotmesos a la regulació del Reglament per a la cessió a associacions i entitats ciutadanes sense ànim de lucre de l'ús estable d'espais municipals, són una seixantena i es poden consultar al web de l’Ajuntament. Aquesta llista està oberta a modificacions cada cop que es canviï la situació de les cessions, s’adeqüin, incorporin o es donin de baixa diferents espais.

Cal tenir en compte que aquest reglament no regula els usos dels equipaments municipals que ja tenien una regulació i un tràmit ja consolidat, com per exemple: centres cívics, pavellons esportius, o escoles.

 

Categories Entitats, Participació ciutadana Tags entitats, espais municipals, reglament