PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

12
Febrer
2019

El Pla de Formació per a entitats duplica l’oferta de cursos i tallers

Nova oferta de cursos sobre consum responsable i perspectiva de gènere

El Pla de Formació per a entitats duplica l’oferta de cursos i tallers

L’Oficina d’Entitats i Voluntariat duplica les accions formatives que posa a disposició de les entitats de la ciutat i les persones que hi treballen de manera altruista. L’objectiu és donar resposta a les seves necessitats i demandes, enfortir-les i apoderar-les per tirar endavant la seva activitat. S’ofereixen més d’una una vintena de cursos i tallers, que ajudaran les entitats a aconseguir una major autonomia i coneixement de les obligacions en matèries fiscals, les laborals, màrqueting i gestió integral d’associacions o de voluntariat.

A més, s’hi incorporen temes nous com ara la perspectiva de gènere, el consum responsable i temes relacionats amb la salut (ús i funcionament dels desfibril·ladors). També es faran dos cursos en línia per a entitats: un de disseny web en Wordpress i l’altre de creació de materials atractius de formació i difusió.

Tal com assenyala, la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio,

“l’Ajuntament considera la formació com un element molt important per millorar la gestió i el bon funcionament de les entitats sense ànim de lucre. Per afrontar amb èxit la seva participació a la ciutat, cal generar espais formatius permanents i actualitzats, que permetin assolir els aprenentatges imprescindibles per afrontar el present i el futur amb les millors condicions. Per aquesta raó enguany hem ampliat l’oferta formativa amb noves perspectives”.

Noves apostes formatives

L’any passat es van oferir 13 cursos i tallers, en els quals van participar un total de 523 persones i se’n van beneficiar un total de 365 entitats. Aquest 2019 s’incorporen dos tallers de perspectiva de gènere, que abordaran la temàtica des de diferents àmbits i oferiran eines pràctiques i indicadors perquè les organitzacions avaluïn i apliquin l’equitat de gènere en el seu funcionament i gestió.

Així mateix, es duran a terme tres tallers que explicaran com les entitats poden transformar el seu consum sent ètica i ambientalment més responsables. Aquests tallers relliguen amb els objectius de l’Agenda 2030 de desenvolupament sostenible.

La formació per a entitats està adreçada a persones professionals, voluntàries i membres d’entitats sense ànim de lucre registrades en el Registre Municipal d’Entitats de Sabadell. En el cas dels cursos d’iniciació al voluntariat es dirigeixen a aquelles persones majors de 16 anys de Sabadell que estiguin interessades a fer voluntariat en alguna entitat sense ànim de lucre.

Tots els cursos i tallers són gratuïts, amb inscripció prèvia, i les places són limitades. Més informació: 93 745 31 84 o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Categories Entitats, Voluntariat, Participació ciutadana Tags participació ciutadana, Pla de Formació d'Entitats