PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

12
Desembre
2022

El Ple debat l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana

El Ple debat l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana

El ple municipal del mes de desembre debatrà l’aprovació inicial del Reglament de Participació Ciutadana. El Reglament regula els canals, els mecanismes i els òrgans de participació ciutadana amb l’objectiu d’incentivar la implicació de la ciutadania en la presa de decisions, alhora que es garanteix un funcionament eficaç i transparent de l’administració publica.

La voluntat de l’Ajuntament és que el model de participació ciutadana sigui fruit del màxim consens per part dels agents implicats i garantir així un acord compartit que serveixi per establir les bases i una planificació conjunta de la participació al municipi.

Per aquest motiu, el Reglament de participació es nodreix del Pla Estratègic de Participació del municipi, elaborat el 2019 tenint en compte les aportacions i idees de millora fruit d’un procés de participació amb l’equip tècnic, ciutadania i equip polític municipal, on es van descriure el model de participació ciutadana de Sabadell, els eixos estratègics de futur, les línies i les actuacions que havien de guiar les polítiques participatives fins a l’horitzó 2025.

En aquest sentit, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell indica que

“la ciutat de Sabadell, s’ha dotat d’una normativa per garantir els drets dels ciutadans i ciutadanes a participar activament en les polítiques de la seva ciutat. El Reglament ens dota d’eines i mecanismes, que tenen com a objectiu l’escolta activa per garantir la qualitat democràtica de les decisions polítiques que s’adoptin”

Evolució de la participació ciutadana

L’Ajuntament de Sabadell treballa de manera activa en l’impuls de la participació ciutadana com a mecanisme d’aprofundiment democràtic. Ens trobem en un context en el qual cal evolucionar pel que fa a les pautes d’interacció entre l’Administració i la ciutadania. Aquesta evolució passa per aconseguir configurar unes administracions més permeables i més preparades per establir dinàmiques de diàleg constant amb el veïnat.

A més, també cal promoure la cultura participativa entre la mateixa ciutadania. En aquest segon aspecte, Sabadell disposa d’un teixit associatiu fort i mobilitzat, amb una clara vocació d’incidir en la millora de la qualitat de vida al municipi.

El present Reglament habilita els canals i mecanismes que han de permetre aquesta evolució pel que fa a les pautes d’interacció amb la ciutadania i, a més, ampliar les dimensions de la participació ciutadana al municipi.

En la seva elaboració inicial, aquest document ha estat fruit d’un ampli procés participatiu en el qual es recullen les visions polítiques, tècniques i ciutadanes; els tres eixos sobre els quals pivota qualsevol acció encaminada a la definició de qualitat de les diferents polítiques públiques.

Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags Òrgans de Participació, Pla Estratègic de Participació, Reglament de Participació Ciutadana