PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

05
Octubre
2022

Es reprenen els tallers de teatre amb noves edicions a diferents barris de la ciutat

Els centres cívics de Can Puiggener, Sant Oleguer, la Creu de Barberà i Poblenou acullen els nous tallers de Teatre de Barri

Es reprenen els tallers de teatre amb noves edicions a diferents barris de la ciutat

L’Ajuntament segueix apostant aquest 2022 en fer arribar a més barris de la ciutat els tallers de “Posada en escena” i alhora fa una nova aposta per aprofundir en el treball realitzat el curs passat als tallers de Can Deu i Can Llong, amb la posta en marxa del curs d’”Iniciació al teatre”.

En el marc del projecte “SBD ON. La cultura al teu barri”, l’any 2021 es va encetar la iniciativa Teatre de Barri (TdB) amb la voluntat d’acostar el món de les arts escèniques als diferents barris de la ciutat. Així, es van organitzar els tallers de “Posada en escena” als barris de Can Deu i Can Llong, comptant amb prop d’una trentena de participants. Aquests tallers van complir amb els objectius de promocionar la cultura, fent-la accessible al conjunt de la ciutadania.

Avui s’ha presentat l’ampliació de l’oferta d’aquests tallers i la tinenta d’alcaldessa Marta Morell ha destacat que

“aquest projecte ens permet crear comunitat, enfortir vincles i establir relacions entre diferents barris de la ciutat. Avui persones de sis barris estan unides per treballar en un projecte comú. La cultura no només es fa des de les institucions, sinó que els veïns i les veïnes també poden crear”.

“Posada en escena”, en aquesta segona edició, arriba a quatre nous barris. S’ha posat en marxa, a finals de setembre, als centres cívics de Can Puiggener, la Creu de Barberà, Poblenou i Sant Oleguer. El taller està pensat per ser un tastet de les tècniques interpretatives bàsiques per treballar un text i un personatge i pretén ser una introducció al món escènic, a partir d’una experiència vivencial lúdica i senzilla, culminant amb una representació final de les escenes de monòlegs i diàlegs que s’hauran preparat al llarg del taller. El projecte es fa amb la col·laboració de les Associacions Veïnals.

També a finals de setembre s’han reprès els tallers d’”Iniciació al Teatre” als barris de Can Deu i Can Llong i les i els participants continuaran amb l’aprenentatge com a actrius i actors. Aquesta formació té una durada d’un curs escolar, de gener a juny i de setembre a desembre, amb dos moments importants, un assaig obert el mes de juny i una mostra dels treballs realitzats al llarg del curs, al mes de desembre.

L’objectiu del projecte TdB és impulsar la creació de companyies amateurs estables a la ciutat. Morell també ha explicat que

“és important ampliar la mirada per fer projectes culturals globals, com ara fomentar el parkour o la dansa urbana, i garantir-ne així l’accés a la cultura per a tothom”.

Més informació: https://tuit.cat/K2pGZ

Categories Districtes, Participació ciutadana Tags Posada en escena, Teatre als barris