PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

04
abril
2022

L’Ajuntament aportarà una subvenció de 50.000 euros per al desenvolupament de la tercera fase del projecte A-Porta

L’Ajuntament aportarà una subvenció de 50.000 euros per al desenvolupament de la tercera fase del projecte A-Porta

El Ple porta a aprovació una subvenció a la Federació d’Associacions de Veïnals (FAVS) per a l’execució del projecte A-porta. Es tracta de la tercera fase del projecte que es va presentar l’any 2020, quan es va posar en marxa una prova pilot a 400 habitatges del barri de Can Puiggener. Vistos els resultats favorables i l’èxit obtingut, l’any 2021 es va donar continuïtat al projecte ampliant la intervenció a 600 habitatges més del barri i també s’han obtingut uns resultats positius, aconseguint els objectius proposats. Amb aquesta subvenció que es porta a aprovació es posaria en marxa la tercera fase del projecte.

El projecte social A-Porta és una experiència aplicada amb èxit a Europa i a altres municipis, que té l’objectiu de detectar necessitats socials i fomentar el civisme i la convivència. El projecte el va desenvolupar la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC), la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS) i l’Associació Veïnal de Can Puiggener, comptant amb el suport de l’Ajuntament.

Pel que fa a la segona fase del projecte, durant un període de set mesos, un grup de vuit persones referents i conegudes al barri de diferents orígens i ètnies, les anomenades “Picaportes”, han visitat 600 llars del barri per apropar els serveis al veïnat, diagnosticar i prevenir problemàtiques especifiques.

Can Puiggener és un barri d’aproximadament uns 6.800 habitants, al districte 2 de la ciutat, creat a finals dels anys 40. Els destinataris del projecte són totes les persones de totes les edats que visquin als habitatges seleccionats prèviament i objecte de la intervenció, i particularment les més fràgils o aïllades, que no accedeixen als serveis públics, o desconeguin els seus drets i/o obligacions, bé perquè no saben com fer-ho o perquè aquest aïllament els hi suposa un tancament que els impedeix connectar i moure's per accedir-hi i tenir el coneixement necessari.