PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

24
Juliol
2018

L’Ajuntament encarrega la diagnosi conjunta dels habitatges afectats per xinxes a Espronceda

L’Ajuntament està estudiant les possibilitats legals d’actuar de forma subsidiària si és necessari

L’Ajuntament encarrega la diagnosi conjunta dels habitatges afectats per xinxes a Espronceda

Ahir a la tarda diferents representants de l’Ajuntament es va reunir novament amb representants de les associacions de veïns d’Espronceda i de Campoamor i amb persones de les comunitats veïnals afectades per la presència de xinxes al barri d’Espronceda.

La reunió va comptar amb l’assistència del regidor del Districte 6, Eduard Navarro, el regidor de Salut, Ramon Vidal, i el regidor de Residus, Lluís Perarnau, així com de tècnics municipals de Salut, Habitatge, Acció Social, Residus i Participació.

L’Ajuntament farà el seguiment del procés de diagnosi que ha de determinar quin és l’estat dels habitatges afectats, que de moment s’estimen aproximadament en una vintena. La diagnosi, que farà l’empresa o les empreses escollides pel veïnat, serà la que permetrà concretar les actuacions que cal efectuar en cada cas i el cost estimat d’aquesta intervenció en aquells habitatges que fins ara no han iniciat cap actuació.

En aquest sentit, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha dit que

en tot moment hem estat i estarem al costat de les famílies afectades, donant suport i assessorament en tot el procés;

i ha afegit que

s’analitzarà cada cas de forma individualitzada i per cada família trobarem la solució més adequada per solucionar el problema, ningú ha de patir per això.

En aquest sentit, l’Ajuntament està estudiant les possibilitats legals d’actuar de forma subsidiària si és necessari.

D’altra banda, l’Ajuntament es coordinarà amb les diferents empreses per establir el seguiment dels protocols adequats de seguretat dels tractaments a aplicar en cada cas.

Posteriorment, com és habitual en la tramitació d’ajuts socials, es faran entrevistes individualitzades per valorar quines unitats familiars tenen dret a un ajut econòmic, tenint en compte els ingressos i les depeses de cada família.

A la reunió també es va informar que es mantindrà tant la neteja intensiva amb aigua a pressió a les diferents parades de contenidors d’escombraries, com la recollida de voluminosos, tal com ja s’ha fet en els darrers dies.

D’altra banda, durant la trobada es van repartir els cartells que l’Ajuntament ha editat i que contenen les recomanacions a la ciutadania sobre com actuar en cas de tenir xinxes a casa. I també es van donar adhesius per col·locar en mobles i trastos vells deixats a la via pública perquè els reculli l’empresa encarregada de la neteja i sobretot cal evitar que els agafin persones que els vulguin reutilitzar.