PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

23
Juliol
2018

L’Ajuntament ha reforçat aquest cap de setmana les actuacions de recollida i neteja viària al barri d’Espronceda

A més, reparteix cartells adhesius informatius

L’Ajuntament ha reforçat aquest cap de setmana les actuacions de recollida i neteja viària al barri d’Espronceda

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament ha reforçat les actuacions en relació amb la plaga de xinxes que afecta alguns habitatges del barri d’Espronceda, al Districte 6. D’una banda, ha destinat equips de recollida d’objectes voluminosos i de neteja viària, que han posat una atenció especial als carrers afectats i a la zona d’influència. D’altra banda, s’ha contractat un equip de matí i tarda que recull objectes voluminosos, per assegurar una continuïtat del servei durant aquesta setmana.

A més, aquests dies diferents inspectors de la ciutat dediquen la jornada a inspeccionar aquella zona i tenen fil directe amb l’empresa encarregada. Finalment, es prioritzen les trucades de sol·licitud de recollida d’objectes voluminosos a la zona afectada.

Cartells informatius i adhesius

Per un altre costat, l’Ajuntament ha editat uns cartells informatius per penjar a diferents indrets del barri, en què es difonen consells per actuar en cas de tenir xinxes a casa. Igualment, el consistori ha imprès uns adhesius per enganxar-los en trastos i mobles vells amb xinxes que la ciutadania tregui al carrer. D’aquesta manera, als ciutadans que s’interessin per aquests objectes se’ls indica que no és convenient que se’ls enduguin a casa.

Els cartells indiquen que les xinxes són uns insectes de color vermellós-marró d’uns 5 mm, sense ales, que s’alimenten de sang. Avui no transmeten malalties, però provoquen molèsties amb les picades. S’amaguen en llocs petits i foscos, per exemple al voltant dels llits. S’informa que poden arribar a les llars a través de mobles o de roba de segona mà, maletes, baguls, matalassos o altres estris domèstics.

Per saber si n’hi ha a casa, l’Ajuntament aconsella inspeccionar en profunditat els llits i la roba de llit, com també fer un repàs a catifes, mobles, darrere dels quadres, darrere del paper de les parets, endolls... I repetir aquesta operació a les diferents habitacions i diverses vegades.

En cas de trobar algun exemplar d’aquest insecte, es recomana d’eliminar-lo casolanament aspirant el llit i tots els racons, rentar tota la roba a més de 60 graus i fer servir l’assecadora. A més, s’especifica que és convenient netejar cada dia de manera acurada i revisar tots els punts on s’han trobat xinxes.

Davant d’una plaga, és convenient contactar una empresa especialitzada en el control de plagues, fer el tractament –si cal, de manera col·lectiva amb altres veïns– i seguir les recomanacions que els experts indiquin.

Finalment, per desfer-se d’objectes o mobles infestats, es recomana d’embolicar-los amb plàstic abans de baixar-los per les escales i indicar el perill de contagi amb una nota o amb l’adhesiu que ara es reparteix. A més, es recorda que es pot trucar al servei municipal gratuït de recollida de mobles (900 22 22 34), però que convé avisar que es tracta de mobles o altres estris amb xinxes.