PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

22
Desembre
2017

L’Ajuntament i la Creu Roja impulsen un nou servei de menjador per a alumnes de l’Institut Jonqueres

Mitjançant un conveni, 30 joves de la zona nord podran accedir al servei de manera gratuïta

L’Ajuntament i la Creu Roja impulsen un nou servei de menjador per a alumnes de l’Institut Jonqueres
jonqueras.jpg

El nou servei de menjador de l’Institut Jonqueres ja està en funcionament. El projecte, que neix amb la voluntat d’atendre fins a 50 adolescents diaris, permetrà donar resposta a alumnat que ha finalitzat l’educació primària i que, per tant, no pot accedir al servei ni als ajuts menjador d’aquesta etapa educativa. Així mateix, i per mitjà d’un conveni entre l’Ajuntament i Creu Roja, 30 d’aquests nois i noies podran accedir al menjador de manera gratuïta.

El nou servei neix de la iniciativa Jove, menja tu!, Menjador per a adolescents a la zona nord, que va ser un dels projectes seleccionats en el marc dels pressupostos participatius Construint Ciutat per a l’any 2017. A partir d’aquesta iniciativa, es va proposar ubicar el servei a l’Institut Jonqueres, que disposava d’un espai adequat per acollir el projecte i que des d’un primer moment va mostrar plena disposició a fer realitat el servei. Per materialitzar l’acció, s’ha comptat amb la col·laboració de Creu Roja, que ja desenvolupa a altres municipis el projecte propi Menja sa a l’Insti, adreçat a adolescents de secundària.

Aquesta setmana, representants municipals i de la Creu Roja han visitat el nou menjador. Tal com ha explicat el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “amb la introducció de la jornada intensiva a Secundària, molts instituts van perdre el servei de menjador. Ara, amb aquesta iniciativa, intentem pal·liar aquesta situació introduint un servei de menjador per a adolescents al nord de la ciutat”.

El regidor d’Acció Social i del Districte 3, Gabriel Fernàndez, ha destacat que "aquesta és una aposta inequívoca per millorar el suport a l’èxit educatiu, focalitzada en aquest cas en adolescents i joves. Des del Govern municipal continuarem treballant per avançar i garantir un model universal de beques menjador a Sabadell i a Catalunya, tant a la primària com a la secundària”.

Per la seva part, el director de l’Institut, Jonay Roda, ha comentat que "és un servei que feia falta, ja que des de l'Institut havíem detectat problemes d'hàbits alimentaris i de nois i noies que arribaven al centre sense haver menjat. D’altra banda, considerem que els centres de secundària són un bon espai per oferir altres serveis per educar en el lleure i en altres aspectes de la formació no reglada dels joves".

Dins el servei que s’ofereix el menjador als joves, s’inclou no només el dinar, sinó també altres aspectes relacionats amb l’assoliment d’hàbits, rutines i valors. Així, per exemple i entre altres accions, són els mateixos alumnes els que diàriament col·laboren amb els monitors a l’hora de parar i recollir la taula.

En aquest sentit, el president de Creu Roja Sabadell, Josep Masip, ha comentat que “amb aquest projecte, que s’emmarca dins les accions de l’Aliança Humanitària per a l’alimentació infantil, volem donar resposta a les situacions de vulnerabilitat alimentària entre els adolescents i joves des d’un treball coordinat i integral”.

Per finançar la iniciativa, que aquest curs disposa d’un total de 18.550 euros, l’Ajuntament hi aporta prop d’11.500 euros i la Creu Roja, la resta.

 

 

Categories Processos participatius, Educació, Participació ciutadana, Serveis socials Tags acciosocial, educació, participació ciutadana