PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

08
Juny
2020

L’Ajuntament impulsa un projecte per combatre la solitud de les persones grans detectada durant l’estat d’alarma per la Covid-19

El Punt del Voluntariat farà el seguiment de les persones voluntàries

L’Ajuntament impulsa un projecte per combatre la solitud de les persones grans detectada durant l’estat d’alarma per la Covid-19

L’Ajuntament, durant l’estat alarma, ha estat realitzant trucades telefòniques a 4.600 persones grans de la ciutat que viuen soles. D’entre aquestes persones hi ha un grup d’unes 200, que han necessitat un suport emocional específic. Per prestar aquest suport es va crear un dispositiu, coordinat pel Servei de Cicles de Vida, on s’ha treballat transversalment amb professionals de diferents serveis municipals: Salut, Mediació i SIAD, entre d’altres.

Ara que les persones grans han començat a sortir al carrer, a comprar i a passejar, el seu estat emocional ha anat millorant, però s’ha valorat que cal continuar amb l’acompanyament telefònic que se’ls oferia i, en aquest sentit, per cobrir aquesta necessitat, des del Servei de Participació Ciutadana i a través del Punt de Voluntariat, s’ha fet una crida a les persones inscrites al Registre de Persones Voluntàries per la Covid-19, creat a l’inici de la pandèmia.

Després d’una immediata resposta, a partir d’avui, 8 de juny, una vintena de persones grans de la ciutat que viuen soles i no tenen cap vincle familiar estan rebent l’acompanyament telefònic d’una persona voluntària. Les persones voluntàries trucaran una vegada a la setmana a una persona gran i mantindran una conversa distesa i fluida amb ella.

Així mateix, el Servei de Cicles de Vida i el Punt del Voluntariat vetllaran per la qualitat i la continuïtat d’aquest projecte i es farà un seguiment i assessorament a les persones beneficiàries i voluntàries.

En el decurs de les properes setmanes s’aniran incorporant més persones grans i més voluntaris i voluntàries a aquest projecte, per tal d’anar cobrint les necessitats més urgents que té el col·lectiu de la gent gran davant d’aquesta pandèmia.