PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

15
Desembre
2020

L’Ajuntament posa en marxa una app i una nova estructura participativa per treballar la cultura en xarxa

Es crearà un Consell de la Cultura i una desena de taules sectorials

L’Ajuntament posa en marxa una app i una nova estructura participativa per treballar la cultura en xarxa

Amb l’objectiu de generar nous espais de reflexió, opinió i consens sobre l’activitat cultural a la ciutat, l’Ajuntament impulsa una nova aplicació mòbil que duu per nom Sincronitzats i desplega una nova estructura participativa, formada pel Consell de la Cultura i una desena de taules sectorials.

Avui han presentat les novetats Carles de la Rosa, regidor de Cultura; Roger Serra, responsable de la creació de l’app, i Pep Gaspar, creatiu de la marca Sincronitzats. De la Rosa ha afirmat que

Sabadell és una ciutat molt rica culturalment, i amb l’app i la nova estructura participativa volem crear xarxa i fer comunitat entre la gran constel·lació de recursos culturals que tenim. Es tracta de donar visibilitat a cada recurs, sense que perdin en cap moment la idiosincràsia de cadascun.

Una app funcional per connectar el sector cultural

Sincronitzats és un nou canal de comunicació que està disponible per a telèfons Android i IOS i es pot descarregar des de Google Play i d’App Store. Es tracta d’una nova app funcional i intuïtiva, que té un disseny atractiu i senzill. Incorpora l’agenda d’activitats i espais a partir de les bases de dades d’activitats, entitats i espais geolocalitzats.

Les activitats es poden cercar per equipament i per categories d’activitat segons les disciplines artístiques o els àmbits culturals. Incorpora una selecció dels destacats del web de Cultura i permet personalitzar un filtre per veure primer els esdeveniments que més interessen i filtrar-los temporalment, per categories i per equipament. També permet que els usuaris rebin notificacions automàticament segons els seus interessos. A més, dona accés als programes de venda d’entrades dels diferents promotors i ajuda els usuaris a arribar als espais on es desenvolupen les activitats culturals. Les activitats es comparteixen fàcilment per altres canals, com WhatsApp, Instagram i Facebook.

L’objectiu d’aquesta aplicació mòbil és introduir una nova manera d’entendre la cultura, mitjançant la connexió entre les entitats, els espais públics i privats, els creadors, els artistes i tots els agents del sector. Una fórmula per poder escoltar les necessitats del sector i de la ciutadania i donar-hi resposta, amb l’objectiu de treballar en xarxa.

Ara mateix, Sincronitzats permet que el ciutadà conegui què passa en l’àmbit cultural a Sabadell, tant en l’àmbit públic com el privat, de forma fàcil, eficient i personalitzada. Però ben aviat serà la base per crear noves funcionalitats, les que es decideixin per mitjà d’un procés de treball compartit amb els agents culturals i la ciutadania en general que es posarà en marxa ben aviat.

Una nova estructura participativa

D’altra banda, l’Ajuntament desplega una nova estructura participativa per elaborar, consultar, definir i organitzar les polítiques, els programes i les accions en l’àmbit de la cultura.

L’objectiu és acollir la participació dels agents públics, privats, professionals i sense ànim de lucre, amb la possibilitat de crear diversos nivells d’implicació, com també establir un model de relació amb la ciutadania i els diversos agents del sector basat en un nou model de governança compartida de les polítiques culturals.

A més, es crearà un Consell de la Cultura, format per representants d’entitats i professionals, representants dels diversos agents i representants del territori, com també es posarà en marxa una estructura de taules sectorials i grups de treball per projectes, que emanaran del Consell de Cultura.

Així hi haurà les taules de Cultura Popular i Tradicional; d’Espais, Promotors i Programadors; de l’Audiovisual; de Música; d’Arts Escèniques –teatre, dansa i circ–; de Cultura Urbana; de Museus i Arxiu Històric; de Tècnics i Serveis Auxiliars; de Lectura Pública –pensament i literatura i ciència i coneixement–, i d’Arts Visuals i Plàstiques.