PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

04
abril
2022

L’Ajuntament posa les bases per subvencionar projectes de cultura urbana en el marc del SBD ON

L’Ajuntament posa les bases per subvencionar projectes de cultura urbana en el marc del SBD ON

El Ple municipal debatrà demà l’aprovació de les bases que han de regir la concessió de subvencions per a la promoció de la cultura urbana i de proximitat als barris, el projecte SBD ON.

SBD ON va néixer per donar suport a les iniciatives comunitàries interculturals que neixen als barris i que s’expressen a través de la cultura. En aquest punt, resulta cabdal la participació de la ciutadania com a creadora de contingut, apostant per projectes propis tant del col·lectiu jove com aquells sorgits de les entitats.

La cultura urbana comprèn un conjunt d’expressions creatives i estètiques vinculades a la contemporaneïtat i a la vida en entorns urbans, amb una forta presència i visibilitat en l’espai públic, entre els quals hi ha el rap i el hip hop, el grafit i altres formes d’art urbà. Pràctiques com l’skateboard o monopatí, el parkour o les bicicletes BMX, així com determinats elements del vestuari i l’estètica, també formen part de la cultura urbana.

Amb la voluntat de potenciar aquestes expressions artístiques, el ple municipal debatrà demà quins han de ser els requisits per poder subvencionar programes, projectes o activitats vinculats a la cultura urbana i a la creació jove des de qualsevol de les seves vessants (música, arts escèniques, arts plàstiques, audiovisuals, cultura dispersa, cultura esportiva, expressions culturals a l’espai públic, etc), desenvolupant formats innovadors que permetin la introducció de l’expressió cultural.

Categories Districtes, Activitats culturals, Joves, Participació ciutadana Tags cultura urbana, SBD ON