PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

16
Maig
2019

L’Ajuntament publica una guia per promoure la participació i el voluntariat de persones amb discapacitat

L’Ajuntament publica una guia per promoure la participació i el voluntariat de persones amb discapacitat

L’Ajuntament ha publicat una guia sobre el voluntariat adreçada a persones amb discapacitat, així com als i les professionals que treballen en aquest àmbit. La publicació, que promou l’Oficina Municipal d’Entitats i Voluntariat, vol ser una eina per defensar el dret a participar que tenen totes les persones amb discapacitat.

La guia es divideix en 2 grans blocs. La primera part aborda qüestions relacionades amb la participació, com ara: què és participar, on es pot participar i què es necessita. A la segona part es tracten aspectes sobre els drets i deures de les persones voluntàries, dels requisits necessaris per fer voluntariat i els recursos que ofereix el Punt del Voluntariat, des d’on es pot sol·licitar un acompanyament per esdevenir voluntari o voluntària.

En la seva redacció, s’han buscat exemples que ajudin a les persones amb capacitats diverses a entendre què és la participació i com poden exercir el seu dret. Un dels objectius del Punt de Voluntariat és, precisament, normalitzar el voluntariat amb persones amb discapacitat, per tal que siguin elles les que puguin escollir l’àmbit que més els agradi i segons les seves habilitats i perfil, se les pugui orientar de manera satisfactòria.

La guia es podrà trobar als centres especials de treball, a les entitats que treballen amb persones discapacitades, als Centres Cívics i a l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat de l’Ajuntament de Sabadell. Actualment a Sabadell hi ha un total de 15.368 persones reconegudes amb el certificat oficial de discapacitat.

La guia s’ha confeccionat gràcies a la col·laboració amb FEVAS (Asociación vasca de entidades en favor de las persones con discapacidad intel·lectual), i ha comptat amb el suport de la Taula de Voluntariat Inclusiu i l’Oficina de Discapacitats de l’Ajuntament de Sabadell. La voluntat municipal és continuar realitzant accions de sensibilització i informació adreçades a aquest col·lectiu.

Categories Entitats, Voluntariat, Participació ciutadana Tags guia, Oficina Municipal d’Entitats i Voluntariat, participació ciutadana, voluntariat