PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

12
Juny
2014

L’Ajuntament reconeix als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA la seva tasca

El projecte pretén donar a conèixer als alumnes diferents realitats del seu entorn i, alhora, fomentar els drets humans

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de reconeixement als alumnes, entitats i professorat del projecte SABA, un programa que proposa integrar l'alumnat en tasques de voluntariat en associacions sense ànim de lucre de diferents àmbits.

El projecte pretén donar a conèixer als alumnes diferents realitats del seu entorn i, alhora, fomentar els drets humans. Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per la ciutadania i, a més, implica una tasca educativa compromesa amb la societat. També el contacte amb l’entitat nodreix els joves amb altres aspectes com l’educació en valors, l’educació per la interculturalitat i l’educació per la pau i el desenvolupament. D’aquesta manera, els estudiants adquireixen aprenentatges pràctics i propers que els permeten desenvolupar competències bàsiques i habilitats per assolir els objectius de l’educació obligatòria.

L’acte d’avui, presidit per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha estat un especial reconeixement a tots els participants del projecte amb un diploma i audiovisual sobre SABA per cada membre. A més, l’alcalde ha destacat la importància de les entitats de la ciutat, atès que formen part del “sabadellenquisme”.

La identitat de Sabadell és fruit de tres factors claus: els fets històrics; els personatges que han deixat petjada i del nostre teixit social. Precisament, la riquesa de les entitats que tenim fa que Sabadell sigui una ciutat forta, ja que aporten un alt valor afegit al conjunt de la ciutadania. Gràcies a aquest projecte tots i totes vosaltres heu pogut participar d’aquest teixit social i això us farà créixer com a persones, per ser més exigents, més crítics i també més lliures,

ha explicat l'alcalde.

El projecte SABA està coordinat des del programa municipal Sabadell Suma, que s’encarrega, d’una banda, de cercar les entitats susceptibles de tenir alumnes a les seves dependències i de coordinar el seguiment del projecte entre les entitats col·laboradores i els centres educatius. D’una altra banda, Sabadell Suma també fa la formació bàsica de l’alumnat a l’entorn del concepte de voluntariat i els seus límits, així com una valoració final sobre l’experiència i el què han aprés els nois i noies al llarg del curs escolar.

En el projecte hi participen un total de 24 alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts Vallès i Ferran Casablancas de la ciutat i compta amb la participació d’11 entitats de Sabadell: AVAN - Amics de la Neurologia, Actua Vallès, Càritas Sabadell, Creu Roja Sabadell, CIPO, ANDI Down Sabadell, Associació Espanyola Contra el Càncer, Associació Juvenil Esquitx, Servei Ciutadà d'acolliment als Immigrants - SCAI, Residència Mutuam La Creueta i el Rebost Solidari.

Sabadell Suma

Al web de Sabadell Suma, www.sabadell.cat/sabadellsuma, es poden consultar les propostes i projectes que es porten a terme en apartats importants com ara l’oferta de formació, les crides de voluntariat de les entitats de la ciutat, recursos per a les entitats pel que fa a la gestió dels seu voluntariat, actes i activitats de les entitats i una selecció d’articles i conferències de ponents que han assistit als tallers de formació de Sabadell Suma.