PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

09
Gener
2014

L’Associació Êthos i l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró ja treballen als espais de l’edifici de la Torre i de la Casa del Viver municipal cedits per l’Ajuntament

L’Associació Êthos i l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró ja desenvolupen les seves activitats als espais que l’Ajuntament els ha cedit .

L’Associació Êthos i l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró ja desenvolupen les seves activitats als espais que l’Ajuntament els ha cedit a la Torre de Serra d’en Camaró i a la Casa del Viver Municipal. Avui l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha visitat les dependències de la Torre, acompanyat pel president de l’Associació Êthos, Florentino Merino; pel president de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró, Ramon Fuentes, i per la tinenta d’alcalde de Serveis a les Persones i regidora del Districte 5, Marta Farrés. Segons els tres convenis signats al setembre per l’Ajuntament i les dues entitats, cadascuna pot utilitzar part de les dependències municipals de l’edifici de la Torre. Així mateix, l’Associació de Veïns pot fer ús, també, de la Casa del Viver municipal. Un cop s’han portat a terme els arranjaments adients als equipaments, totes dues associacions ja estan treballant als espais que els corresponen.

L’alcalde ha valorat molt positivament els acords, que van culminar un procés de negociació i diàleg complex.

L’alcalde ha volgut destacar

En aquest procés hi ha hagut moments difícils, però s’han sabut superar. La capacitat de les persones al capdavant de les entitats per explicar-se mútuament els projectes, per posar-se al lloc de l’altre i per fer pedagogia. Sabíem que l’Associació de Veïns necessitava més espais. Des de l’Ajuntament vam fer un esforç per buscar i facilitar aquests espais i així donar resposta a totes les necessitats.

El president de l’Associació Êthos, Florentino Merino, referint-se a La Torre, ha explicat que

és una satisfacció estar aquí. Un lloc molt agradable, que dóna comoditat tant als treballadors com als pacients. Ha estat un canvi molt gran i estem molt agraïts.

Així mateix, ha destacat que la relació amb els veïns és “magnífica”.

El president de l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró, Ramon Fuentes, també s’ha mostrat satisfet per com ha acabat tot el procés. “Va ser un procés dur”, comenta, afegint que, si bé és cert que “no teníem res en contra de l’entitat, sí és cert que hi havia persones reàcies” en un principi al trasllat d’Êthos. També explica que “nosaltres vam demanar més espais i ara els tenim”.

Amb els acords, l’Ajuntament autoritzava l’ús compartit per les dues entitats de la Torre, situada entre els carrers de Joan Boscà, Frederic Mistral i Joan Amades. En concret una part de la planta baixa, el primer i segon pis corresponen a Êthos, que ha ubicat a l’edifici la seva seu i centre de dia; l’altra part de la planta baixa correspon a l’Associació de Veïns, que anteriorment ja desenvolupava la seva tasca a la Torre.

L’Ajuntament ja ha portat a terme a l’immoble les obres necessàries per dividir la planta baixa en dos espais amb accessos independents, deixant  sales i serveis per a cadascuna de les associacions. Pel que fa als patis de l’edifici, seran utilitzats per una entitat cadascun.

D’altra banda, l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró disposa, també, de la Casa del Viver Municipal, amb accés pel carrer de la Serralada, on podran ubicar bona part dels programes d’activitats i tallers. També en aquest cas, l’Ajuntament ha fet les obres necessàries per condicionar l’interior dels espais de la casa, així com per pavimentar un itinerari d’accés des del carrer de la Serralada.

L’Associació Êthos és una entitat sense ànim de lucre que treballa per la rehabilitació integral i la reinserció social de persones amb drogodependències, així com també en l’àmbit de la prevenció.

Per la seva part, l’Associació de Veïns de Serra d’en Camaró és també una entitat sense ànim de lucre, que persegueix fins d’interès general i que té entre els seus objectius fomentar la cohesió social, la salut, el civisme, la convivència i la cultura popular al barri on porta a terme la seva activitat.

Categories Districtes, Participació ciutadana Tags ajuntament, districte 5, serra d'en Camaró