PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

06
Novembre
2020

La cinquena edició de la Tardor del Voluntariat s’adapta a les mesures contra la pandèmia i ofereix un ventall d’opcions en línia

La cinquena edició de la Tardor del Voluntariat s’adapta a les mesures contra la pandèmia i ofereix un ventall d’opcions en línia

Ateses les circumstàncies actuals derivades de la pandèmia de la COVID-19, enguany el programa de la Tardor del Voluntariat s’ha reformulat per oferir la totalitat de les seves activitats en línia.

Enguany es reforcen les propostes de caire formatiu adreçades a persones voluntàries. En aquest sentit, el passat 21 d’octubre va començar un taller en línia de dinamització d’activitats dirigides a gent gran, impartit per l’entitat Amics de la Gent Gran. Aquest taller té com a finalitat que les persones assistents adquireixin eines i habilitats per organitzar noves activitats i fer acompanyaments tenint en compte l’actual realitat, com les mesures de seguretat, el distanciament i la higiene.

S’han programat també dues edicions del taller ‘L’escolta activa com a eina d’acompanyament telefònic’, a càrrec de la Fundació Ajuda i Esperança, de la qual es farà una primera edició el proper 11 de novembre i una segona el 3 de desembre. El taller s’adreça a voluntaris i voluntàries que facin acompanyament telefònic a persones malaltes, persones amb discapacitat i gent gran.

Així mateix, entre el 16 de novembre i el 15 de desembre és durà a terme una nova edició del curs d’Iniciació al Voluntariat, que consta de 18 hores i l’imparteix Creu Roja Sabadell. Està reconegut dins del Pla de Formació de l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya.

A banda, per promoure el voluntariat entre els i les joves, s’ofereix un joc virtual anomenat ‘L’escape room del Voluntariat’. Es tracta d’una adaptació en línia del que es va oferir l’any passat i que va tenir molt bona acceptació entre el jovent, obtenint un gran èxit de participació. A través de la simulació del rescat d’un grup de migrants i refugiats a alta mar es treballen les motivacions i els valors del voluntariat.

Aquest joc estarà disponible al web de l’Oficina d’Entitats i Voluntariat a partir del proper 15 de novembre i es mantindrà en línia durant un any. Els grups hi podran accedir lliurement. 

Finalment, el dia 16 de desembre, en el marc del Dia Internacional del Voluntariat -que es celebra el 5 de desembre-, s’emetrà en streaming una taula rodona d’experiències de voluntariat a través del canal de youtube de l’Oficina de l’Entitats i Voluntariat. Hi participaran 5 persones voluntàries, d’entitats de diferents àmbits, que van estat molt actives durant els mesos de confinament i ens explicaran de primera mà la seva vivència. Comptarà a més amb l’assistència de la tinenta d’alcaldessa Marta Morell, que presentarà l’acte i a la vegada farà un reconeixement i agraïment a tots els voluntaris i voluntàries que al llarg de l’any han col·laborat en diferents projectes de voluntariat, tot i les dificultats de la pandèmia. La taula la conduirà una periodista de la ciutat, que alhora és voluntària de diverses entitats.

La regidora de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha destacat la importància del voluntariat en un context com l’actual, i ha posat en relleu la varietat d’opcions d’aquesta edició de la Tardor del Voluntariat, ja que

“ofereix moltes eines perquè el voluntari i la voluntària es formi de cara a adaptar-se a les noves circumstàncies a causa de la pandèmia”.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut fer un especial agraïment per la col·laboració de totes les entitats, voluntaris i voluntàries i institucions que fan possible aquest programa d’activitats.

Categories Entitats, Voluntariat, Participació ciutadana Tags Dia Internacional del Voluntariat, entitats, tardor del voluntariat