PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

05
Mai
2017

La mostra itinerant “La nit de Sant Joan”, preludi de les activitats al voltant de la Flama del Canigó

Està visitant diferents centres cívics de la ciutat

La mostra itinerant “La nit de Sant Joan”, preludi de les activitats al voltant de la Flama del Canigó

La mostra itinerant “La nit de Sant Joan” està visitant diferents centres cívics de la ciutat, com a suport per difondre les activitats previstes al voltant de l’arribada de la Flama del Canigó a Sabadell. Des d’avui i fins al 12 de maig, la mostra s’exposa al Centre Cívic de Can Rull.

Prèviament, “La nit de Sant Joan” ha visitat durant el passat mes d’abril els centres cívics de Ca n’Oriac i de la Concòrdia. És previst que passi també pels centres de Sant Oleguer (del 16 al 23 de maig) i de Can Puiggener (del 24 al 31 de maig).

L’exposició és una producció del Museu Etnològic de Barcelona i mostra diferents aspectes tradicionals que fan del solstici d’estiu una nit especialment festiva a Catalunya. Així, s’hi tracten elements com el foc, el ball, la pirotècnia, la Flama del Canigó, els fallaires del Pirineu, els sortilegis de l’aigua, la màgia de les plantes, els Joanets de l’aigua o les amoretes de la Nit de Sant Joan.

La presència d’aquesta exposició és el preludi a les activitats previstes per a l’arribada de la Flama del Canigó a Sabadell, que enguany prendrà un caire diferent dels darrers anys. En aquest sentit, Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que "conjuntament amb les entitats organitzadores i les que participen en la recollida de la flama del Canigó, estem treballant per donar un nou impuls a l’acte, perquè tingui un caràcter més lúdic i participatiu”.