PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

12
Novembre
2019

La Tardor del Voluntariat dona visibilitat a les persones voluntàries i reivindica el voluntariat inclusiu

A Sabadell tindran lloc activitats diverses fins al 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

La Tardor del Voluntariat dona visibilitat a les persones voluntàries i reivindica el voluntariat inclusiu

Avui dimarts 12 de novembre, s’inaugura la Tardor del Voluntariat a Sabadell, un programa que té lloc per quart any consecutiu, organitzat per l’Ajuntament, amb el suport d’Avan, la Creu Roja i la Generalitat, per tal d’impulsar un seguit d’accions per conscienciar i donar visibilitat al voluntariat. Enguany el programa posa l’accent en fer visible el voluntariat inclusiu que duen a terme les entitats i les persones voluntàries, alhora que promourà diverses accions per captar voluntariat juvenil.

L’acte inaugural serà a la Casa Duran, a les 7 de la tarda, i consistirà en una xerrada col·loqui musical que durà per títol El voluntariat tal com sona, a càrrec de Salva Racero, cantant i músic, col·laborador de la fundació ACE i de diferents campanyes solidàries; Xasqui Ten, músic i productor que ha participat en el disc de La Marató de TV3 i en projectes de voluntariat social i cultural, i Lídia Coll, dinamitzadora cultural i coordinadora del Voluntariat per la Llengua.

Reforç al voluntariat inclusiu i juvenil

La programació de la Tardor del Voluntariat ofereix un ampli ventall de propostes de caire formatiu, amb xerrades, trobades, espectacles, debats..., amb l’objectiu de fer més visible la figura de les persones que fan voluntariat. Així, s’han previst activitats fins al 5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat. Activitats que posaran el focus en el voluntariat inclusiu i en el juvenil.

Tal com ha explicat la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, avui durant la presentació del programa,

“aquest any volem iniciar una campanya de captació de voluntariat juvenil. Per això s’han programat activitats adreçades específicament al col·lectiu jove, com l’Scape Room, on es posaran a prova les seves habilitats, el treball en equip i els valors del voluntariat. Així mateix, un altre dels grans reptes que tenim per als propers anys és reforçar les activitats formatives adreçades a voluntaris i voluntàries. Tenim clar que les persones que fan voluntariat han de comptar amb els recursos necessaris per poder tirar endavant les intervencions amb les persones usuàries”.

Entre les activitats programades, destaca l’exposició organitzada per la Creu Roja i que duu per títol Protegir la humanitat, acabar amb la indiferència, una mostra sensibilitzadora sobre la crisi de les persones refugiades a la Mediterrània, que es podrà visitar del 14 al 27 de novembre al Complex de Gent Gran de Sant Oleguer. La inauguració es farà el dijous 14 de novembre, a les 5 de la tarda, i serà a càrrec de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació i la presidenta de Creu Roja Sabadell.

Amb l’objectiu d’acostar-se al jovent, també tindrà lloc “l’scape room” del voluntariat El voluntariat no és un joc, t’atreveixes a jugar?, adreçat a joves. Es durà a terme als 5 espais joves de la ciutat, entre el 21 i el 29 de novembre. La temàtica de l’activitat es centra en el drama migratori a la mar Mediterrània. El jovent tindran un temps per rescatar un grup de persones immigrants que es troben a la deriva, al mig del mar.

En el transcurs de la presentació d’avui i en representació de les entitats que fan possible La Tardor del Voluntariat , Montse Font, presidenta de Creu Roja, ha destacat precisament

“la participació de Creu Roja en l’exposició que s’inaugura aquest dijous, una mostra de voluntariat inclusiu, que és un dels àmbits en els quals es vol fer èmfasi enguany”.

De la seva banda, Lídia Gil, gerent de la Fundació AVAN, ha fet palès

“el reconeixement a totes aquelles persones que dediquen el seu temps  al voluntariat i que milloren la vida dels altres”,

alhora que ha posant l’accent en

“la importància que té formar voluntaris any rere any”.

Festa del Voluntariat amb un espectacle de dansa

El programa d’activitats s’acabarà el 4 desembre, a les 7 de la tarda, amb la Festa del Voluntariat, que pretén ser un homenatge a totes les persones voluntàries de Sabadell. L’acte es durà a terme a l’Espai Emprius, amb l’espectacle Sin-Con-Tacto, de la companyia de dansa inclusiva Liant La Troca. Una proposta amb persones úniques i diverses, on el genuí de cadascun viatja per aquesta trobada de persones amb diverses capacitats motrius, sensorials i intel·lectuals. Un món plural que es nodreix d´aquest imaginari artístic.

Després de l’acte, hi haurà una festa per compartir experiències i vivències, amb les entitats i els voluntaris i les voluntàries.

Al llarg de tot el mes es repartiran polseres amb l’etiqueta #ElVoluntariatEnsMou. Per aquesta raó, l’Oficina d’Entitats i Voluntariat anima a tothom qui participi en algun dels tallers o actes programats a fer piulades amb fotografies acompanyades d’aquesta etiqueta.

La Tardor del Voluntariat és du a terme gràcies a la implicació de les entitats que formen part de la Taula de Voluntariat.

Categories Entitats, Voluntariat, Participació ciutadana