PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

05
Juny
2020

Les biblioteques municipals reobren amb cita prèvia obligatòria

L’Oficina central del SAC reprèn dilluns l’atenció presencial també amb cita prèvia obligatòria

Les biblioteques municipals reobren amb cita prèvia obligatòria

En la mesura que avancen les fases del desconfinament, alguns equipaments de la ciutat tornen a obrir al públic. Així a partir d’avui, 5 de juny, cinc de les set biblioteques municipals obren les seves portes, amb cita prèvia obligatòria i serveis limitats al préstec i recollida. Els equipaments que han obert són Vapor Badia, Biblioteca del Nord, Ponent, La Serra i Can Puiggener. Per accedir a la cita prèvia es pot seguir aquest enllaç.

A l’hora de recollir els documents cal que l’usuari o usuària porti el carnet de la biblioteca o bé es pot fer servir l’app de Biblioteques XBM al mòbil. És molt important recordar que s’han de mantenir en tot moment les mesures de seguretat: dur mascareta i guardar la distància de seguretat de dos metres. Totes les devolucions de documents es faran per la bústia de retorn externa.

L’Ajuntament manté d’aquesta manera l’objectiu de garantir la prestació dels serveis públics i, al mateix temps, continuar vetllant per la seguretat de la ciutadania i del conjunt de treballadors i treballadores municipals. A més, es programaran les neteges necessàries i la higienització dels diferents elements segons els protocols vigents i es proporcionarà al personal municipal el material necessari per a la seva protecció, com ara mascaretes, guants o gel hidroalcohòlic.

Avui l’alcaldessa, Marta Farrés, ha visitat la Biblioteca Vapor Badia, acompanyada pel tinent d’alcaldessa de Presidència, Pol Gibert, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, per veure el primer dia de funcionament amb les noves mesures que s’han implementat per poder rebre usuaris. 

En paraules de l’alcaldessa,

“entre les mesures que es trobaran les persones quan vinguin a la biblioteca hi ha el distanciament, és a dir, la distància de seguretat i circuits establerts. També cal que vinguin amb mascareta i, sobretot, que facin el servei de la cita prèvia. Aquesta és una de les mesures més importants per poder regular el trànsit de gent. Ara és obligatori demanar el que necessites i encarregar-ho perquè t’ho preparin”.

Farrés ha afegit:

“avui, que ha estat el primer dia, hi ha hagut molt retorn de llibres que s’havien quedat a casa acumulats i restaran en quarantena 14 dies i ja s’està començant a omplir la cita prèvia, per tant, la gent des de casa està començant a demanar aquest servei de préstec en el marc d’una nova normalitat”.

Es manté la cita prèvia al SAC

L’activitat a l’oficina central del Servei d’Atenció Ciutadana (SAC), això és al Despatx Lluch, es reprèn a partir del proper dilluns 8 de juny, en horari de 8 h a 15 h. Els serveis d’atenció presencial es poden reservar demanant cita prèvia obligatòria a través del portal citaprevia.sabadell.cat o trucant al 010 (93 745 31 10 si es truca des d’un mòbil). 

Al despatx Lluch s’hi han instal·lat elements de protecció com les mampares de separació. Fins ara, l’equipament del carrer de la Indústria havia mantingut l’atenció presencial només per a qüestions d’urgència i sempre amb cita prèvia. Les oficines cardinals romandran encara tancades.

Precisament, amb el sistema de cita prèvia es pretén oferir un millor servei, evitant aglomeracions i gestionant de forma més eficient els recursos disponibles, a la vegada que la ciutadania pot triar amb més detall el moment òptim per realitzar els tràmits.  

L’accés a les instal·lacions s’ha de fer amb mascareta. També cal recordar que, en prevenció i per tal d’evitar possibles contagis. l’usuari o usuària ha de portar tot allò necessari per realitzar el tràmit corresponent (documents, fotocòpies, certificats, bolígraf, etc...).