PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

22
Novembre
2018

Les subvencions a les entitats creixeran en més de 382 mil euros el 2019

L’actualització del Pla Estratègic de Subvencions fa créixer la dotació de global en un 13,13% entre 2018 i 2019 per adaptar-se a les noves necessitats de la xarxa associativa de Sabadell

Les subvencions a les entitats creixeran en més de 382 mil euros el 2019

Amb l’objectiu de fomentar i promocionar les activitats que porten a terme les entitats de la societat civil organitzada, l’Ajuntament actualitza el Pla de Subvencions per adaptar-lo a les noves necessitats de la societat i donar compte de l’avaluació de l’exercici anterior.

Segons Juli Fernàndez, tinent d’alcalde i regidor d’Economia, 

aquest increment de subvencions simbolitza la confiança que l’Ajuntament té amb la xarxa associativa de la ciutat. Les entitats sabadellenques fan una feina extraordinària per promoure la cultura, la igualtat social, la dinamització econòmica o l’esport, entre molts altres camps d’acció. Per aquest motiu des del Govern creiem fermament que el nostre suport ha d’estar a l’alçada de la tasca que realitzen

El Pla de Subvencions relaciona els objectius de cada una de les línies de subvenció i els efectes que es pretenen aconseguir i inclou la dotació econòmica respectiva i els indicadors d’avaluació, per tal de donar suport a l’activitat de les entitats de la ciutat.

El contingut del Pla Estratègic no crea drets ni obligacions. La concessió de les subvencions es regula a les convocatòries i segons les bases que aprovi el Ple municipal. Els principis generals són:

  • Fomentar la participació de la ciutadania en les activitats locals per mitjà de les associacions i la cogestió de projectes.
  • L’eficiència en la gestió dels recursos públics destinats a l’activitat municipal de foment.
  • La transparència, mitjançant convocatòria pública, en la qual es garanteixi l’objectivitat, la publicitat, la concurrència i la igualtat.
  • La planificació estratègica integral de l’activitat a subvencionar.

L’import total que es destina per subvencions és de 3.296.993,22 euros, concretament 382.665,2 euros més que aquest any 2018.

D’aquest import, 1.859.182,53 euros es destinen a subvencions nominatives per al desenvolupament dels objectius estratègics del Pla, i 1.437.810,69 euros, per a subvencions de pública concurrència. El Pla preveu 25 línies de subvencions, distribuïdes dins els tres eixos principals recollits en el PAM: drets socials, desenvolupament econòmic i planificació i sostenibilitat.

Drets socials: cohesió i equitat

Orientat a la cohesió social i la millora de la qualitat de vida de la població, atenent tots els col·lectius, edats, territoris i en la recerca de la no discriminació, el foment de la igualtat, la interculturalitat, l’atenció als més vulnerables i la promoció de l’autonomia de les persones garantint-ne els drets a la inclusió social, l’accés a l’educació, la cultura, la salut, l’esport i el lleure.

Desenvolupament econòmic i promoció de la ciutat

Orientat a fomentar l’ocupació de qualitat, el desenvolupament econòmic sostenible, els programes d’innovació i creació de teixit empresarial, promocionar el cooperativisme, l’economia social i solidària, els valors i actius de ciutat, dinamitzar el comerç urbà i de proximitat i promoure la interacció entre el comerç i la ciutat.

Planificació i sostenibilitat

Orientat a la millora de la qualitat acústica, lumínica i de l’aire atmosfèric, el consum energètic i les emissions de CO2, com també incentivar l’estalvi d’aigua. Pretén promoure l’educació ambiental conscienciant la ciutadania pel respecte al medi ambient, impulsar un model sostenible a l’abast de tothom i protegir e espais naturals de l’entorn urbà.

També s’ha previst una nova línia de subvencions dotada amb un màxim d’1.400.000 € complementària de la línia d’ajuts convocada per l’Oficina d’Habitatge de Catalunya, destinada a la rehabilitació i conservació d’edificis residencials.

El Pla també inclou la dotació de 500.000,00 euros destinats als projectes socials que podran desenvolupar les entitats en el marc del procés participatiu Construint Ciutat 2019.

Categories Entitats, Economia i treball, Participació ciutadana Tags pla estretègic de subvencions