PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

25
abril
2024

Lliurament de diplomes a alumnat que enguany exerceix de mediador o mediadora als seus centres educatius

Lliurament de diplomes a alumnat que enguany exerceix de mediador o mediadora als seus centres educatius

La novena edició del taller “Eines de mediació” va celebrar ahir l’acte de cloenda amb el lliurament de diplomes d’aprofitament a l’alumnat que hi ha pres part i exerceixen de mediadors i mediadores en els seus centres educatius. A l’acte van assistir la tinenta d’alcaldessa de l’Àrea d’Espai Urbà, Acció Territorial i Participació, Mar Molina, i el regidor d’Educació, Manuel Robles.

El curs forma part del Programa de Suport a la Mediació Escolar del servei municipal de Mediació Comunitària de l’Ajuntament de Sabadell i té per objecte impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els joves, així com potenciar la seva capacitat per resoldre els propis conflictes de manera pacífica.

Al llarg del taller, que s’ha dut a terme durant 7 setmanes entre els mesos de març i abril, els alumnes han aprofundit en les tècniques i les estratègies de la mediació. A través de jocs i dinàmiques, els joves han reflexionat al voltant de la resolució pacífica dels conflictes, han practicat el rol i les funcions de la persona mediadora i s’han entrenat en tècniques de comunicació.

Es tracta d’una experiència intercentres, adreçada a estudiants de diferents cursos de l'ESO (de 2on a 4rt). Així, enguany, han participat prop d’una vintena d’alumnes dels Instituts la Serra, Escola Industrial, Agustí Serra i Fontanet, Arraona, Narcisa Freixas i Cruells i Joan Oliver.

El projecte ha permès establir ponts i connectar els programes de mediació dels centres educatius amb el servei de mediació municipal, un recurs de la ciutat per a la gestió pacífica dels conflictes.

En l’acte de cloenda hi han participat també les famílies així com el professorat referent dels centres educatius per tal de compartir l’experiència de la formació, que es recollirà en una proposta audiovisual realitzada pels nois i noies amb el suport dels tècnics de comunicació del programa “Primera Experiència” del Vapor Llonch, organitzat per Promoció Econòmica de Sabadell. 

Servei de mediació

El servei de mediació municipal és un servei de l’Ajuntament especialitzat en la prevenció i en l’acompanyament de la gestió pacífica dels conflictes de convivència que s’originen en qualsevol dels àmbits de les relacions socials.

Des del Servei de mediació comunitària de l’Ajuntament, es considera la mediació escolar com una eina imprescindible per fomentar la cultura de pau i el diàleg entre l’alumnat. És per aquest motiu que es vol donar suport als centres educatius per tal de consolidar la mediació escolar a la ciutat.

Categories Servei de Mediació, Educació, Participació ciutadana Tags eines de mediació, Servei de mediació comunitària