PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

13
Juliol
2021

Més de 600 persones prenen part en el procés participatiu d’elaboració del reglament de Participació Ciutadana

El procés d’elaboració del reglament entra en la seva darrera fase, un cop s’han realitzat sessions de treball amb diferents grups implicats i qüestionaris online

Més de 600 persones prenen part en el procés participatiu d’elaboració del reglament de Participació Ciutadana

Un total de 608 persones han participat en el procés d’elaboració del reglament de Participació Ciutadana, un document que ha de permetre endreçar i explicar com participar en el municipi i saber quins espais, òrgans i eines de participació es posen a disposició de la ciutadania per facilitar i promoure la incidència, la deliberació i la corresponsabilització a l’hora de definir les polítiques públiques municipals.

La tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha volgut agrair

“les aportacions que han fet les persones que han pres part en el procés participatiu” ja que es tracta “d’una part molt important per a l’elaboració del nou reglament, que volem que sigui una eina útil per a la ciutadania per incidir en la política municipal”.

La metodologia del procés ha comptat amb sessions de treball amb diferents grups implicats i amb qüestionaris online durant els mesos de febrer, març i abril de 2021. Complementàriament, s’ha fet arribar un qüestionari al cos tècnic de l’Ajuntament i a la ciutadania amb l’objectiu de recollir informació sobre els principals reptes en matèria de participació ciutadana que té el municipi.

A principis d’any l’Ajuntament de Sabadell va engegar el procés d’elaboració del Reglament de Participació Ciutadana amb la intenció d’implicar el major nombre de persones possible. En total han participat en el procés 608 persones: 101 a les sessions deliberatives, 55 al Fòrum de Democràcia Local organitzat conjuntament amb la FAVS i 452 han respost els diferents qüestionaris.

Idees recollides per al futur Reglament

Un cop analitzats els resultats del treball amb els diferents col·lectius, les entitats i la ciutadania, s’han recollit totes les aportacions i se n’han resumit en les següents idees:

  • Promoure que els col·lectius que participin, siguin diversos i inclusius, d’acord a la realitat de la ciutat, i obrir i facilitar la participació a títol individual.
  • Donar més pes als processos de participació sobre temes concrets.
  • Millorar la comunicació i les campanyes de difusió, combinant els  canals de participació on line i els presencials.
  • Introduir innovacions tècniques i metodològiques en els òrgans i en els processos participatius, posant l’èmfasi en la deliberació.
  • Fomentar el teixit associatiu.
  • Transparència i rendició de comptes, pel que fa al seguiment dels resultats de la participació ciutadana.

A partir d’aquest punt, les idees esmentades es tindran en compte alhora de definir el futur Reglament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sabadell.

El procés d’elaboració del reglament entra en la seva darrera fase, de proposta de text de l’avantprojecte i tramitació administrativa d’aprovació.

Categories Entitats, Processos participatius, Participació ciutadana Tags Reglament de Participació