PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

16
Juny
2021

Neix SBD ON, un projecte per potenciar la cultura als barris

Permetrà formar, crear i exhibir cultura de manera descentralitzada en els equipaments de proximitat donant suport a iniciatives existents

Neix SBD ON, un projecte per potenciar la cultura als barris

L’Ajuntament engega el projecte, “SBD ON. La cultura al teu barri”, que té per objectiu acostar la formació, la creació i l’exhibició de la cultura a tots els punts de Sabadell. I ho farà posant un èmfasi especial en la cultura urbana i en les manifestacions protagonitzades pel jovent.

El projecte l’han presentat avui Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, i Carles de la Rosa, regidor de Cultura. Morell ha destacat que la voluntat d'aquest projecte és

"democratitzar la cultura, generar nous públics i donar suport a projectes sorgits de la creació ciutadana, fent protagonistes els veïns i les veïnes".

Per la seva banda, el regidor de Cultura ha avançat que

"en breu es convocarà la Taula de cultura urbana perquè tots els agents puguin proposar projectes artístics. I treballarem perquè tot això, quan comenci a caminar, pugui desembocar en un gran festival de cultura urbana".

El projecte SBD ON neix per donar suport a les iniciatives comunitàries interculturals que neixen als barris i que s’expressen a través de la cultura. En aquest punt, resulta cabdal la participació de la ciutadania com a creadora de contingut, apostant per projectes propis tant del col·lectiu jove com aquells sorgits de les entitats. 

Alhora, es busca també descentralitzar la programació cultural i portar-la als equipaments de proximitat iniciant una programa estable als barris de la ciutat. En el cas de Sabadell, existeix una xarxa òptima d’equipaments de proximitat, com ara centres cívics, bibloteques o espais joves, entre d’altres, que acolliran aquestes activitats culturals. D’altra banda, les places i els carrers també seran protagonistes com a espai comunitari d’expressió cultural.

SBD ON

Amb SBD ON, l’Ajuntament aposta per la innovació i perquè Sabadell sigui un referent en l’àmbit de la cultura urbana, visibilitzant la riquesa d’artistes i col·lectius dels que gaudeix la ciutat. En aquest sentit, es vol treballar per tenir un programa estable de formació, creació i exhibició de diverses disciplines culturals localitzades en equipaments dels barris.

El fet de promoure la creació cultural en els barris persegueix també l’objectiu de donar suport i impulsar les pràctiques culturals comunitàries amb valor públic, que promoguin la cohesió als barris. A més garantirà que la ciutadania pugui desenvolupar les seves identitats culturals.

La iniciativa que sorgeix avui s’emmarca en els eixos estratègics com: l’impuls de la cultura als barris per generar noves centralitats, la intervenció comunitària intercultural, la innovació cultural, potenciar la xarxa d’equipaments de proximitat i l’enfortiment del teixit associatiu.

SBD ON neix amb un pressupost inicial de 250.000€ i inclou una nova línia de subvencions amb un pressupost de 96.000 euros, amb l’objectiu d’impulsar la cultura de proximitat que desenvolupen col·lectius i entitats de diferents barris de la ciutat.