PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

29
Setembre
2022

Nous projectes i activitats comunitàries a diferents barris de la ciutat, per aquesta tardor

Nous projectes i activitats comunitàries a diferents barris de la ciutat, per aquesta tardor

Amb la voluntat d’enfortir els vincles socials i el teixit veïnal, millorar la cohesió i promoure la convivència als barris, aquesta tardor, l’Ajuntament, a través del programa d’Intervenció Comunitària, conjuntament amb entitats, professionals i diferents agents socials, impulsarà nous projectes i actuacions comunitàries, a diferents barris de la ciutat.

La tinenta d’alcaldessa Marta Morell manifesta que

“els barris són espais de vertebració social. Impulsar projectes comunitaris millora la cohesió i enforteix la ciutadania, individual i col·lectivament, a la vegada que s’incideix en diferents aspectes de les persones que viuen en aquests barris, com ara la salut, l’educació, i el lleure.”

Districte 6è

Al Districte 6è, concretament, al barri de Les Termes, s’iniciarà el projecte comunitari “Memòria Viva”, una iniciativa que compartirà les vivències del veïnat sobre el seu barri, posant en contacte diferents generacions i procedències culturals. A través de reculls fotogràfics i sessions de treball amb gent gran i joves de l’Institut Les Termes, i la pràctica artística com a mitja d’expressió, es vol fomentar el sentiment de pertinença al barri. Aquest projecte compta amb la participació de l’Associació de veïns i veïnes de Les Termes, la ludoteca Margarida Bedós i la Biblioteca del Sud.

Can Puiggener

A Can Puiggener, aquest setembre s’ha iniciat la segona fase del projecte comunitari “Créixer a l’hort” a l’escola Joan Maragall. Adreçat a dones del barri amb una xarxa de relacions socials febles i amb poc domini de la llengua, actualment compta amb la participació d’una vintena de veïnes. El projecte, que en la seva primera fase perseguia que l’hort esdevingués un punt de trobada social i d’ aprenentatge i enfortiment personal i grupal, en aquesta segona fase vol potenciar la connexió amb el barri.

A l’octubre hi ha previst iniciar el projecte comunitari “Pati de les olors al Centre Cívic de Can Puiggener. En aquest cas, amb el pretext de la construcció i la cura d’un jardí de plantes aromàtiques i medicinals com a centre d’interès, el projecte vol contribuir a la bona convivència entre els diversos grups de persones que fan us del centre cívic, a la vegada que enfortir les seves competències personals, socials i comunitàries. Es comptarà amb la participació dels infants i joves del Centre d’Atenció Diürna per a Infants i Adolescents (CADIA), l’Espai Jove, veïns i veïnes del barri i amb la col·laboració del Centre Cívic.

També al barri de Can Puiggener, en el marc del projecte “SBD ON. La Cultura al teu barri”, al llarg dels mesos d’octubre i novembre, es programaran dos tallers de cultura urbana per a infants, com a via de socialització, comunicació i expressió: “Consciència i música”, dirigit per l’artista sabadellenc Nel·lo C. i “Taller de Percussió Intercultural”. Aquestes activitats han sorgit de treball conjunt dut a terme per representants de les escoles Joan Maragall i Tarlatana, CADIA, l’esplai La Baldufa, La Biblioteca, l’AV de Can Puiggener i el Centre Cívic.

Zona Nord

Als barris de la Zona Nord (Torrent del Capellà, La Planada del Pintor, Sant Julià i Can Deu), es donarà continuïtat al projecte comunitari CODIS (Convivència i diversitat social), a través del projecte d’Esport Inclusiu, que pretén fomentar la pràctica esportiva com a eina d’inclusió entre els joves. Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament amb el SIS del Nord, Espai Jove Doctor Plans, CIPO i l’Associació Esportiva Jonqueres.

Per altra banda es manté el projecte Cuinem relacions, un espai de trobada inter-generacional on a través de la cuina es promou l’alimentació i els hàbits saludables i l’intercanvi de receptes culinàries entre joves i gent gran. Actualment les trobades es realitzen al Centre Cívic de Can Deu en col·laboració amb l’Espai Jove Doctor Plans, el SIS del Nord i l’AV de Can Deu.

Torre-romeu

Al barri de Torre-romeu, en el marc del pla comunitari “Som Torre-romeu” aquesta tardor s’obriran pas tot un seguit de nous projectes sota el nom de “Torre-romeu Batega”.

Es tracta d’un seguit d’actuacions encaminades a millorar determinats aspectes dels àmbits de la salut, l’educació i la cultura i el lleure, a la vegada que es procura enfortir els vincles i les capacitats individuals i col·lectives dels veïns i veïnes del barri.

Així, pel que fa a la salut, es desplegaran els projectes comunitaris “Atzavara”, orientat a promoure la transmissió d’hàbits de salut entre dones del barri; o els projectes “Créixer a l’hort” i “Nodrim Torre-romeu”, que a partir de la construcció d’un hort comunitari i de tallers de cuina, es vol incidir en la pràctica d’una alimentació més saludable. En l’àmbit de l’educació, s’amplien les actuacions relacionades amb el curs “La Serra jove es connecta”, que té per objecte incidir sobre l’abandonament escolar i la reconnexió, especialment dels i les joves, amb el món educatiu i laboral. Pel que fa a la cultura, l’oci i el lleure, s’inicien també diferents projectes “Activa’t i batega amb el barri”, orientat a impulsar la pràctica esportiva, “Ciutats en dansa”, des del qual es crearà un espectacle de dansa participat per veïns i veïnes de totes les edats del barri de Torre-romeu i el projecte “Vivint el circ, adreçat a les escoles del barri, orientat a l’aprenentatge de tècniques de circ.

Categories Districtes, Participació ciutadana Tags activitats comunitàries, districtes