PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

28
Novembre
2018

Participació municipal en la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa (OIDP)

Sabadell ha pres part en debats sobre pressupostos participatius o tecnologia digital i democràcia directa

Participació municipal en la 18a Conferència de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa (OIDP)

Una delegació de l’Ajuntament de Sabadell ha assistit aquest dies a la Conferència Internacional de l’Observatori Internacional de Democràcia Participativa OIDP 2018. La conferència de l’OIDP, que s’ha celebrat els dies 25, 26 i 27 de novembre al Mercat de les Flors de Barcelona, ha arribat a la 18a edició.

Els grans eixos que s’hi han tractat han estat: la Democràcia directa; la Iniciativa ciutadana i els Ecosistemes de democràcia inclusiva. Cada eix contenia un itinerari on s’han intentat debatre temes com ara l’estat de la qüestió, la incidència en la ciutadania, o els reptes que suposa cadascun d’aquests eixos.

En el marc d’aquesta convocatòria, la regidora de Participació Ciutadana, Glòria Rubio, ha destacat

la importància de pertànyer a una xarxa que té per objectiu enfortir la democràcia directa i promoure la participació de la ciutadania en la governança de les ciutats.

La regidora i personal tècnic municipals de Participació han pres part en diferents taules rodones i tallers on s’han tractat temes com pressupostos participatius a Llatinoamèrica, exemples de processos participatius a Suècia, tecnologia digital i democràcia directa, concreció d’espais entre infants i adults o participació ciutadana en clau de gènere.

En el marc de la conferència també s’ha dut a terme l’assemblea anual de la OIDP, de la qual Sabadell és membre des de l’any 2005. Entre d’altres temes, l’Assembla ha decidit acceptar per unanimitat la proposta de presidència formulada per a la ciutat de Iztapalapa,(Mèxic) per l’any 2019.

Categories Participació ciutadana Tags participació ciutadana