PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

31
Octubre
2019

Plantació d’espècies arbustives als parterres de la plaça del Pi

Plantació d’espècies arbustives als parterres de la plaça del Pi

La vegetació dels parterres de la plaça del Pi, al barri de Ca n’Oriac, s’ha vist modificada amb la incorporació de 138 unitats de jardineria urbana corresponents a tres espècies arbustives. Els treballs de plantació s’han acabat aquesta setmana.

S’han introduït a l’espai 48 unitats de marfull (viburnum tinus), 48 més de nandina (nandina domestica) i 42 unitats de rosa (varietat la sevillana). Per a la selecció de les espècies que conformen la proposta de vegetació, s’han tingut en compte els seus baixos requeriments hídrics i les mínimes necessitats de manteniment. Es tracta, a més, d’espècies amb interès ornamental, ja sigui per la seva floració o el color del seu fullatge, i atractives per als animals pol·linitzadors.

D’altra banda, l’operació ha prescindit de les superfícies de gespa i ha optat per utilitzar altres espècies alternatives que facin aquesta funció entapissant. S’han estudiat, a més,  els condicionants micro-climàtics de l’àmbit i s’han distribuït les espècies en funció de les característiques particulars de les diferents zones de plantació. El pressupost d’aquesta actuació ha estat de 3.384,81 €.

Categories Districtes, Espai públic , Parcs i Jardins, Participació ciutadana, Urbanisme i Habitatge Tags districte 3, plaça del Pi