PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

22
Febrer
2019

Programa d’activitats per a infants i joves al Poblenou, per fomentar el lleure educatiu i la xarxa comunitària al barri

S’amplia així el projecte “Nosaltres també som Sabadell”, portat a terme en aquest barri dins els pressupostos participatius Construint Ciutat

Programa d’activitats per a infants i joves al Poblenou, per fomentar el lleure educatiu i la xarxa comunitària al barri

Amb la voluntat de reforçar les possibilitats de lleure educatiu al Poblenou, l’Ajuntament ha posat en marxa un nou programa d’activitats adreçades a infants i joves. S’amplien així les propostes per a aquest col·lectiu a la zona, evitant que s’hagin de desplaçar a altres indrets, i es promou la seva participació i implicació, tant individual com de les famílies, amb l’entorn que els envolta. El programa vol contribuir, doncs, a reforçar la xarxa comunitària dins el barri.

Amb aquesta proposta, el Centre Cívic del Poblenou acull cada tarda, de dilluns a divendres, activitats diverses adreçades a infants i joves de diferents edats i també es programen accions col·lectives.

El programa és hereu del projecte “Nosaltres també som Sabadell”, portat a terme al Poblenou dins els pressupostos participatius Construint Ciutat. L’actual programa d’activitats, que s’articula també per mitjà de la Fundació Pere Tarrés, es va iniciar al novembre i s’allargarà fins a finals de març. I és que, en tant que el projecte dinamitza les relacions socials i ciutadanes, vol incentivar que en un futur siguin els veïns i veïnes o les entitats del barri els que impulsin o coordinin activitats al equipaments o espais públics de la zona.

Sobre el projecte, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha comentat que

el barri del Poblenou és lluny de la trama urbana principal i arrossega dèficits en serveis socioeducatius per a infants i joves. És per això que, en el marc del Pla per a l’Equitat i l’Èxit Educatiu, estem impulsant mesures que contribueixin a revertir aquesta situació.

Per la seva part, la regidora de Participació i del districte, Glòria Rubio, ha destacat que

aquest projecte, sorgit del Construint Ciutat, és un molt bon exemple de com la ciutadania acaba incidint en el pla d’actuació que cada any porta a terme l’Ajuntament al conjunt del territori. Es tracta d'una eina de democràcia directa, on la ciutadania decideix el que necessita cada barri.

Al desenvolupament del projecte l’Ajuntament destina més de 14.500 €.

Categories Districtes, Educació, Participació ciutadana Tags districte 7, educació