PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

11
Octubre
2019

Reunions informatives sobre el Consell dels Infants, en el marc de la renovació d’aquest òrgan participatiu

L’objectiu és donar a conèixer el seu funcionament i motivar nens i nenes d’entre 9 i 10 anys a formar-ne part

Reunions informatives sobre el Consell dels Infants, en el marc de la renovació d’aquest òrgan participatiu

La propera setmana tindran lloc les primeres sessions informatives adreçades a famílies per donar a conèixer què és el Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell. S’han previst dues sessions adreçades a les famílies per oferir informació directa i aclarir possibles dubtes, tot i que ja s’estan duent a terme sessions informatives a centres educatius. Aquestes presentacions es realitzaran el dilluns 14 d’octubre a les 19 h i el dimecres 23 d’octubre a les 18 h a la sala d’actes del Casal Pere Quart.

D’aquesta manera, es vol obrir als més joves una via d’oportunitats de participació en la vida municipal i una eina per exposar aquelles propostes i idees que considerin que han de millorar la seva vida. El Consell d’Infants es reunirà un cop cada mes fora de l’horari lectiu i  treballaran propostes que aportin els més menuts.

Els infants que vulguin ser membres del Consell hauran d’omplir la fitxa de candidatura i el full d’autorització de la família i retornar-lo a l’escola com a màxim el 29 d’octubre.

L’elecció dels nous infants que formaran finalment part del Consell es produirà el 13 de novembre a les 18 h al Casal Pere Quart, on es realitzarà el sorteig públic dels candidats. Tots els infants que la seva candidatura no hagi estat escollida formaran part d'una llista ordenada de suplents amb els quals es podrà contactar en cas de baixa d’alguns dels membres.

La Sessió Plenària del Consell dels Infants i Adolescents de Sabadell on els nous membres acceptaran el seu càrrec com a conseller o consellera, es farà el 20 de novembre, data de la commemoració del Dia Universal dels Drets dels Infants i enguany celebració del 30 Aniversari de la Convenció sobre els Drets de l’infant.

Membres del Consell

El Consell d’Infants i Adolescents de Sabadell s’organitza en el Consell Plenari, 7 Comissions de zona i la Coordinadora de les Comissions de zona.

El Consell Plenari és l’òrgan màxim de presa de decisions en el qual estan representats i representades nens i nenes de tota la ciutat amb el suport de persones dinamitzadores i es reuneix 2 cops l’any. Al Consell Plenari es promou la participació paritària i la diversitat en les diferents manifestacions culturals, ètniques, funcionals, etc. i està format per:

  • La presidenta que és l’alcaldessa
  • La vicepresidenta, que és la regidora de Cicles de Vida
  • Els infants consellers i conselleres
  • El secretari que és un tècnic/a municipal.

Les Comissions de zona són grups de treball en els que estan representats nens i nenes del territori. Hi ha 7 Comissions de zona a partir de la distribució del mapa de districtes de la ciutat.

La Coordinadora de comissions de zona és l’encarregada de preparar les sessions plenàries i de fer seguiment i coordinar el treball de les Comissions de zona.

Categories Infància, Participació ciutadana Tags cicles de vida, participació ciutadana