PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

10
Març
2021

S’obre el procés participatiu per l’elaboració del Pla d’Interculturalitat 2021-2025

S’anima a la ciutadania i a les entitats a donar la seva opinió sobre com impulsar la cohesió social a Sabadell

S’obre el procés participatiu per l’elaboració del Pla d’Interculturalitat 2021-2025

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova fase per l’elaboració del Pla d’Interculturalitat 2021-2025, que té per objectiu treballar amb diferents actors clau de Sabadell per impulsar la integració, la convivència ciutadana i la cohesió social. Així, el pla vol establir un marc comú de principis i accions per aprofitar les sinergies positives que genera la diversitat i contribuir a un projecte de ciutat oberta, respectuosa, pacífica i innovadora.

Fins al 6 d’abril es convida a la ciutadania i entitats de Sabadell a donar la seva opinió sobre quins són els principals reptes i prioritats de la ciutat en aquest àmbit. Per participar-hi, cal respondre el qüestionari en línia disponible a la plataforma Decidim Sabadell, i en el qual es plantegen diverses preguntes sobre com és la convivència a Sabadell i com es pot treballar per afavorir-la, entre d’altres.

Aquests últims mesos s’ha estat treballant també amb les entitats i els diferents serveis de l’Ajuntament de Sabadell per l’elaboració d’una diagnosi sobre la situació actual de la ciutat i propostes de futur, des de la perspectiva de la interculturalitat.

Així, quan acabi la fase d’elaboració de la diagnosi i la recollida d’opinions, s’elaborarà un document final que defineixi les actuacions necessàries per avançar cap a una ciutat més intercultural. L’objectiu és consensuar-lo també amb els òrgans municipals pertinents i presentar-lo de cara a l’estiu.

En paraules de la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell:

"l’elaboració del pla d’interculturalitat suposa posar-nos a treballar en un mateix full de ruta basat en el respecte a la diversitat, garantint els mateixos drets i deures per a tothom. En definitiva, pretén ser un reflex de la ciutat que volem, promovent el coneixement i la interacció positiva de la ciutadania en diferents àmbits".

L’elaboració del Pla d’Interculturalitat compta amb el suport tècnic i econòmic de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona i es desplega a través de l’associació Ciutats Interculturals –entitat vinculada a la Red Espanyola de Ciutats Interculturals (RECI)– i d’Intercultural Cities del Consell d’Europa.