PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

14
Desembre
2023

Sabadell amplia el servei de suport a la ciutadania per fer tràmits digitals

Els punts d’atenció presencial per a les persones que sol·licitin cita prèvia s’ubiquen a la biblioteca del Nord i del Sud i els centres cívics de Can Rull, Torre-romeu, Ca N’Oriac i Can Puiggener

Sabadell amplia el servei de suport a la ciutadania per fer tràmits digitals

L’Ajuntament de Sabadell amplia el servei de suport a la ciutadania per fer tràmits digitals. La ciutat disposa des d’aquest mes de sis punts del dispositiu “Suport Tr@mits” per ajudar persones sense competències digitals o sense recursos informàtics a realitzar tràmits telemàtics, com l’obtenció de sistemes d’identificació digital (per exemple, l’IdCat mòbil), sol·licituds de vida laboral, d’ingrés mínim vital o prestacions d’atur, entre molts altres temes. En definitiva, principalment es dona atenció per fer tràmits relacionats amb la Seguretat Social, el Servei Ocupació de Catalunya, l’Agència Tributària i el SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal).

Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez,

“aquest servei està obert a tota la ciutadania per evitar que cap persona quedi despenjada per l’anomenada bretxa digital sobretot en aquests moments en què la relació entre la ciutadania i les administracions s’efectua a través d’Internet i fa necessari tenir coneixements o recursos informàtics per resoldre qüestions necessàries i, en ocasions, urgents”.

Als punts d’atenció que ja s’han anat obrint a la Biblioteca del Sud (Passeig dels Almògavers, 49) i la Biblioteca del Nord (Ronda Navacerrada, 60), s’han afegit ara com a nous espais els centres cívics de Can Rull (c. Sant Isidor, 51), Torre-romeu (plaça de Montcortés, 1), Ca n’Oriac (c. d’Arousa, 2) i Can Puiggener (c. d’Archidona, 3).

En l’atenció d’aquests punts hi treballen un grup de 9 agents TIC que participen en un programa d’ocupació. Aquest personal atén la ciutadania que ho sol·liciti i, en funció de la capacitació de la persona, el suport pot consistir en la realització del tràmit complet o en l’acompanyament necessari perquè sigui la pròpia persona qui el faci.

El servei funciona amb cita prèvia, que es pot sol·licitar per Internet a www.sabadelltreball.cat/tramits. En els casos que no es pugui accedir al web, també es pot trucar al 648 247 037. En aquest cas, el telèfon funciona com una bústia i se li retornarà la trucada per concretar el tràmit que necessita i donar cita.

Prop de 16.000 tràmits realitzats

El dispositiu de Suport Tr@mits es va posar en marxa l’agost de 2021 en el marc de “Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi”. Des d’aquesta data fins a l’octubre de 2023 s’ha ajudat a realitzar 15.915 tràmits, atenent més de 2.000 persones diferents. Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez:

“hem comprovat la necessitat de mantenir i reforçar aquest servei a la ciutat per donar resposta a la demanda de la gent que ho necessita. Per això, el que va començar com una prova pilot, fruit del moment en que els tràmits digitals es van accelerar arran de la pandèmia, s’ha transformat en un servei permanent que es fa possible gràcies a un treball interdepartamental dins l’Ajuntament”.

Formació

D’altra banda, també s’ofereix a les biblioteques de Nord i de Ponent activitats formatives d’alfabetització digital per capacitar les persones i treballar la seva autonomia digital. Aquestes activitats són impartides per les agents dels Dispositius de Suport a Tràmits i complementen l’oferta sobre formació tecnològica del propi Centre de Formació Cal Molins, que es pot consultar al web www.vaporllonch.cat/calmolins

Categories Ajuntament, Sabadell 2030, Centres Cívics, Biblioteques, Economia i treball Tags suports tràmits, tràmits digitals