PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

12
Gener
2023

“Salto del Eje”, un nou programa cultural al barri de Torre-romeu per aquest 2023

“Salto del Eje”, un nou programa cultural al barri de Torre-romeu per aquest 2023

El barri de Torre-romeu acullirà al llarg d’aquest any un nou programa comunitari que, en aquest cas, a través del cinema, cerca la transformació social. Es tracta d’una nova iniciativa cultural, amb el cinema com a eina de transformació, que vol fomentar que la ciutadania sigui més crítica, participativa i adquireixi eines de millora personal.

“Salto del Eje” és un programa cinematogràfic adreçat a adolescents d’entre 12 i 16 anys, que els fa protagonistes en la creació d’un curtmetratge. Prèviament, els i les joves hauran participat en diferents tallers teòrics i pràctics relacionats amb el procés audiovisual, l’elaboració del guió, la creació de personatges i la gravació, entre d’altres.

Aquest programa s’impulsa des de l’Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil del Ministeri de Cultura i Esport, juntament amb la Federació Pantalla i amb la col·laboració de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

En aquest cas, Torre-romeu ha estat un dels barris escollits per a desenvolupar el programa, conjuntament amb sis barris més d’altres municipis de la província de Barcelona: Sant Boi de Llobregat, Manresa, Badalona, Cornellà, Mataró i Santa Coloma de Gramanet. Cada ciutat generarà un projecte cinematogràfic en el marc d’un Festival de Cinema reconegut de Catalunya. En el cas de Sabadell serà el Festival de Cinema independent “L’alternativa”, vinculat al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La trajectòria comunitària impulsada per l’Ajuntament de Sabadell al barri de Torre-romeu ha estat un element decisiu. Des de fa uns anys, projectes com el “Som Torre-romeu” i el “Torre-romeu Batega”, aquest últim amb el suport de l’Area d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, busquen contribuir a l’enfortiment dels vincles socials, la reducció de les desigualtats i la millora de les condicions de vida dels veïns i veïnes del barri.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, va assistir ahir a l’acte institucional de presentació del programa “Salto del Eje” i es va reunir amb representants dels diferents Ajuntaments  participants en el programa, amb la presidenta de l’Àrea d’Igultat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Sra. Luisa Moret i amb l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil del Govern de l’Estat, Sr. Ernest Gasco.

Marta Morell destaca la importància d’aquest programa perquè

“ens permetrà seguir apropant la cultura als i les joves de la nostra ciutat, en aquest cas del barri de Torre-romeu, a través de la creació cinematogràfica, on ells mateixos seran els i les protagonistes d’un curmetratge”. 

Categories Districtes, Participació ciutadana Tags Intervenció Comunitària, Programa comunitari, Salto al Eje, Torre-romeu