PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

14
abril
2021

SBD Esport Hub celebra la tercera i última Matinal d’Innovació

Serà una sessió virtual centrada en les aportacions de grans empreses del sector i de les emergents

SBD Esport Hub celebra la tercera i última Matinal d’Innovació

El node de coneixement al voltant de l’esport SBD Esport HUB celebra aquest divendres 16 d’abril la seva tercera i darrera Matinal d’Innovació sota el títol “Valor i mercat dels hubs esportius”. La sessió estarà centrada en les aportacions al projecte de grans empreses del sector així com de les emergents (o start-up).

Algunes d’aquestes empreses exposaran què poden aportar en relació al node de l'esport de Sabadell, des de visions diverses: el tèxtil esportiu, l’esport-salut, els esports virtuals o la gestió esportiva digital, entra altres sectors. També s’exposaran les futures oportunitats de finançament públic en els propers anys per abordar aquest repte de forma col·laborativa, en especial de la Unió Europea.

L’objectiu  de la sessió és identificar l’especialització que podria prendre Sabadell Esport Hub, aprofundir en els desafiaments econòmics del projecte i analitzar quins serien els seus “projectes tractors”, per a la seva diferenciació en un mercat d’innovació molt divers, on conflueixen diferents àmbits de coneixement. La matinal comptarà amb breus ponències de reconeguts experts sobre aquestes matèries:

  • David Giménez, Director de l'àrea tecnologica d'IoT a Fluidra. Internet of Pools: Innovació oberta d'equipaments esportius
  • Mònica Olmos, directora d’operacions de TEXFOR. Tèxtil, factor d’innovació en el camp de l’esport i de la salut
  • Joan Alsina Jiménez, Propietari ACCESO Corporate Partners SL. Ecosistemes pel creixement empresarial
  • Rubèn Celada, Fundador & CEO Playoff Informatica. Innovació en Gestió d'entitats esportives: què esperar d'un “hub”?
  • Roberto Expósito, Principal CEO Asobu eSports. eSports Experience innovations: què esperar d'un “hub”?
  • David Matanzas, CEO Drones & Kaleidoscopic Interface. Nous esports i tecnologia aplicada a les competicions
  • Mireia Yáñez, Directora fundadora iServeis SL. Aconseguir capital públic per finançar un “hub” esporti

L'obertura de la sessió anirà a càrrec de Gabriel Masfurroll, President del Consell Social de la UAB. La  cloenda, amb una reflexió sobre les properes passes d'aquest "hub", anirà a càrrec de Laura Reyes, regidora d'Esports, i de la regidora Lourdes Ciuró. La sessió, que està programada de les 12 a les 2 del migdia, és oberta a tothom i funciona amb inscripció prèvia a través d’aquest enllaç: http://hubb30.cat/ca/valor-i-mercat-dels-hubs-esportius  

Tres Matinals d’Innovació

SBD Esports Hub tanca així un programa dividit en tres sessions destinades a conèixer diferents vies des d’on potenciar el sector esportiu local com un referent econòmic, d’innovació i generador de riquesa.

Com una primera passa en la conceptualització i constitució d’aquest “hub” de l’esport a Sabadell, durant el primer semestre de l’any 2021 l’Ajuntament ha organitzat, conjuntament amb el Parc de Recerca de la UAB, aquestes  “Matinals d’Innovació”. Es tracta de sessions específiques de reflexió, trobada i compartició de coneixement, on hi participen experts locals i nacionals rellevants per a la concreció dels objectius estratègics de Sabadell Esport Hub.

L’objectiu és generar sinergies, vinculacions i intercanvis productius entre ells, identificant, a partir de diverses ponències inspiradores de persones expertes, quines podrien ser les futures accions compartides que concretin els objectius estratègics del “hub”.

La primera i la segona matinal d’innovació sobre SBD Esport Hub van tractar sobre el mapa d’actius de la ciutat relacionats amb l’esport, les possibles funcions d’un hub i els principals desafiaments tècnics i organitzatius d’aquesta iniciativa. El contingut d'aquestes matinals es pot consultar a l'enllaç següent: http://hubb30.cat/ca/matinals.  

SBD Esport Hub pretén esdevenir una xarxa estable de múltiples actors rellevants de la ciutat (administració, universitat, empresa i ciutadania). Es pretén sumar esforços, compartir estratègies i implementar a curt i mitjà termini accions tangibles vinculades a l’emprenedoria, formació i recerca en l’àmbit de l’esport i la salut, cercant el finançament extern adient, públic i privat, per portar-les a terme.