PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

11
Novembre
2016

Sessió de treball del procés participatiu Construint Ciutat per analitzar els punts forts i aspectes de millora

Amb l’objectiu de recollir idees i suggeriments

Amb l’objectiu de recollir aquelles idees i suggeriments que permetin millorar futures edicions del procés participatiu del pressupost, Construint Ciutat, l’Ajuntament organitza el proper dimarts, 15 de novembre, a les 6 de la tarda una sessió de treball que porta pel títol Què hem après del construint ciutat?

La trobada es farà al Casal Pere Quart i comptarà amb la participació de municipis que també han dut a terme processos similars com és el cas de Manresa i Sant Cugat del Vallès.

El contingut de la sessió constarà de dos blocs. D’una banda, una taula de contrast d'experiències amb representants dels municipis que han dut a terme processos participatius a l'entorn del pressupost, en aquest cas, Manresa i Sant Cugat del Vallès, moderada per Mariona Ferrer Fons, investigadora de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i experta en participació ciutadana.

En aquest primer bloc, a més, es presentaran els resultats del qüestionari d'avaluació Què hem après del Construint Ciutat?, que ha estat respost en la seva totalitat per 72 persones. Aquest qüestionari ha estat disponible al web municipal entre el 25 d’octubre i el passat 8 de novembre i constava d’un total de 15 preguntes i un espai d’observacions on es podien fer suggeriments.

La segona part de la sessió comptarà amb una dinàmica de treball per grups on els participants podran aportar idees i suggeriments que considerin oportunes a l'entorn de 4 blocs temàtics sobre el procés: qui pot participar?; quants recursos hi destinem i a què els dediquem?; quines propostes es validen i com? i com informem del procés?

Les conclusions que s'extreguin seran reenviades al conjunt de participants del procés i de la sessió en concret.

Incidir al pressupost del 2017

Cal recordar que el procés participatiu Construint Ciutat ha ofert a la ciutadania l’oportunitat d’incidir en una part del pressupost municipal de l’any 2017 amb l’objectiu de caminar cap a un model en el qual la població gaudeixi d’espais de participació, apoderament i d’incidència real en tot allò que afecta a les seves vides. En total es van presentar 78 projectes dels quals es van validar 46. El període de votacions va comptar amb un total de 6.154 vots amb 12 projectes seleccionats que seran executats durant l’any 2017.

Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags Construint Ciutat