PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

01
Febrer
2017

Una nova plataforma digital millorarà la gestió dels processos participatius

Sabadell adoptarà la plataforma ‘Decidim’ per substituir l’actual ‘Consensus’

 L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix a l’acord de col·laboració que han signat aquest matí l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Localret, a través del qual diverses administracions locals podran fer ús del software lliure i col·laboratiu amb què s’ha desenvolupat la plataforma Decidim Barcelona, per millorar la participació de la ciutadania.

Els ajuntaments de Sabadell, Badalona, l’Hospitalet de Llobregat, Gavà, Terrassa i Sant Cugat formen part del grup d’administracions que col·laboraran en l’impuls d’aquesta nova eina a partir del mes de febrer. La posada en funcionament coincidirà amb la nova edició del procés participatiu Construint Ciutat – Pressupost 2018, i substituirà l’actual Consensus Sabadell, el que suposa un salt tecnològic important.

En paraules de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez: “A Sabadell estem treballant per impulsar una nova governança amb la recuperació de l’ètica pública en la gestió del conjunt de les polítiques municipals. Estem fent passos cap a una participació plural i deliberativa. Per fer-ho possible necessitem de noves formes i eines que permetin descentralitzar i diversificar espais de decisió i incidència per part de la ciutadania respecte allò que l’afecta. I aquí és on la plataforma Decidim hi juga un paper decisiu”.

La nova eina és una plataforma de participació transparent, que permet fer seguiment de les propostes dutes a terme per la ciutadania i del seu resultat. No es tracta d’un web ni d’un programa informàtic, sinó que és una infraestructura democràtica digital i pública feta amb programari lliure i codi obert. A partir d’aquestes col·laboracions, a més, l’eina pot créixer i millorar el seu desenvolupament.

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa aquesta plataforma en el marc del procés participatiu del Pla d’Actuació Municipal de la ciutat i en només tres mesos va sumar més de 22.000 usuaris. Permet millorar els canals útils i directes que permeten a la ciutadania actuar, proposar, discutir, qüestionar, decidir i col·laborar en la concreció de les diferents actuacions municipals que l’afecten, ara s’estén per altres ciutats metropolitanes. A través d’aquesta eina es vol millorar la qualitat democràtica i dotar d’eines a la ciutadania per coproduir polítiques junt amb les institucions.

Localret és el consorci format per les administracions locals de Catalunya per actuar, de manera coordinada i unitària, davant el desenvolupament de les xarxes i els serveis de telecomunicacions, així com en l’aplicació de les TIC per millorar l’acció dels governs locals en l’impuls de la societat de la informació.

 

Categories Processos participatius, Participació ciutadana Tags participació ciutadana, plataforma digital, tecnologia