PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

07
Juny
2024

Una quinzena d’estudiants de tres instituts han pres part enguany al projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

El projecte, durant el qual l’alumnat assoleix coneixement, aprenentatges i habilitats entorn el voluntariat, ha celebrat avui la cloenda

Una quinzena d’estudiants de tres instituts han pres part enguany al projecte SABA d’Aprenentatge i Servei

El projecte SABA d’Aprenentatge i Servei ha celebrat avui la cloenda de curs. Gràcies al programa, un grup d’estudiants de secundària han participat en activitats de voluntariat un matí a la setmana en horari escolar a la seu d’una entitat sense ànim de lucre ubicada a Sabadell.

Al projecte han pres part un total de 14 alumnes de 3er i 4rt d’ESO dels instituts Vallès, Ferran Casablancas i Agustí Serra i s’ha comptat amb la participació de vuit entitats de la ciutat: Càritas Sabadell, Creu Roja, Fundació AVAN, Centre Assistencial Mutuam La Creueta, el Rebost Solidari de Sabadell, el Servei Ciutadà d’Acollida a la Immigració (Scai), la Fundació Catalunya la Pedrera i el Centre de Dia Torre-romeu - Grup Mutuam.

Els objectius i formació que proporciona el projecte SABA són part de les competències generals en educació per a la ciutadania i, a més, implica una tasca educativa compromesa amb els drets humans. El contacte amb l’entitat enriqueix també l’alumnat en altres aspectes com l’educació en valors, l’educació per la interculturalitat i la diversitat. Els i les joves adquireixen coneixements, aprenentatges pràctics i habilitats que els permeten desenvolupar competències bàsiques per assolir els objectius de l’educació obligatòria.

El projecte SABA està coordinat per l’Oficina d’Entitats i Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell, que s’encarrega, d’una banda, de cercar les entitats que puguin acollir alumnat en els seus projectes de voluntariat i també de la coordinació. També porta a terme la formació bàsica dels estudiants a l’entorn del concepte de voluntariat i durant el curs fa un seguiment amb l’alumnat, entitats i instituts per revisar les tasques, les aptituds i el compromís de l’alumnat i vetllar que s’assoleixin els objectius fixats en el projecte.

A la cloenda d’avui, els alumnes han assistit a una activitat de voluntariat ambiental al Parc Fluvial del Ripoll, que ha comptat amb la col·laboració de l’ADENC i després, al Centre Cívic de Can Puiggener s’ha fet la valoració final amb estudiants, instituts i entitats sobre què els ha aportat l’experiència i què han aprés al llarg del curs. Durant l’acte s’ha presentat un audiovisual amb el treball que han fet els i les joves a les entitats i les seves valoracions del projecte. Finalment, la regidora de Participació, Sònia Sada, ha lliurat als i les participants un diploma que acredita la seva implicació en el Projecte Saba.

 

Categories Participació ciutadana Tags Institut Agustí Serra, Institut Ferran Casablancas, Institut Vallès, Oficina d’Entitats, Parc Fluvial del Ripoll, projecte SABA, Voluntariat de l’Ajuntament de Sabadell