PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

17
Octubre
2014

Una taula rodona amb experiències de voluntaris tanca l’onzena edició del curs d’Introducció al Voluntariat

La onzena edició del curs d’iniciació al voluntariat, que va començar el passat dia 7 d’octubre, va acabar ahir a la tarda ...

La onzena edició del curs d’iniciació al voluntariat, que va començar el passat dia 7 d’octubre, va acabar ahir a la tarda al Casal Pere Quart amb una taula rodona amb experiències de voluntaris d’entitats locals dels diferents àmbits d’intervenció del voluntariat.

 

 

Les sessions d’aquest nou curs d’iniciació al voluntariat s’han adreçat a totes les persones interessades a fer voluntariat o bé que estiguin començant a col·laborar de forma voluntària en alguna entitat.

La regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha posat en valor la gran quantitat d’entitats que tenim a Sabadell compromeses amb el seu entorn:

“són associacions sense ànim de lucre que, des de diferents àmbits, treballen pel bé de la comunitat i que arriben allà on no pot fer-ho l’administració. El seu paper és fonamental, sobretot en aquests moments, perquè  fomenten la cohesió social entre la ciutadania”.

Carrasco també ha destacat que

“l’Ajuntament aposta fermament pel voluntariat i per formar els voluntaris i voluntàries a través de cursos i trobades que permeten compartir experiències i, alhora, enriquir  els coneixements de tots i de totes”. 

Les diferents jornades de treball han abordat les qüestions bàsiques sobre el voluntariat. D’aquesta manera, s’han tractat temes com: què és el voluntariat, àmbits d’acció, la persona voluntària: què ens motiva a fer voluntariat?, el perfil de la persona voluntària, la participació: element fonamental de l’acció voluntària, els drets i deures de la persona voluntària i de l’organització del voluntariat dins d’una entitat.

El curs, que s’ha portat a terme els dies 7, 9, 14 i 16 d’octubre, està reconegut pel Pla de formació del Voluntariat de Catalunya, ha estat organitzat per l’Ajuntament de Sabadell i la  Creu Roja i compta, a més, amb la col·laboració del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, ActuaVallès i AVAN – Amics de la Neurologia.