PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

05
Març
2015

Una taula rodona amb experiències de voluntaris tanca la dotzena edició del curs d’Introducció al Voluntariat

La dotzena edició del curs d’iniciació al voluntariat, que va començar el passat dia 23 de febrer, va acabar ahir a la tarda al Centre Cívic de la Creu Alta – Cal Balsach, amb una taula rodona amb experiències de voluntaris d’entitats locals dels diferents àmbits d’intervenció del voluntariat.

 

El curs,adreçat a totes les persones interessades a fer voluntariat o que col·laborin de forma voluntària en alguna entitat, ha abordat en diferents sessions les qüestions bàsiques sobre el voluntariat. D’aquesta manera, s’han tractat temes com: què és el voluntariat, àmbits d’acció, la persona voluntària: que  ens motiva a fer voluntariat?, el perfil de la persona voluntària, la participació: element fonamental de l’acció voluntària, els drets i deures de la persona voluntària i de l’organització del voluntariat dins d’una entitat.

En paraules de la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, que va participar en aquesta darrera sessió del curs,

tenim la sort que a Sabadell hi ha un gran nombre d’associacions sense ànim de lucre que, des de diferents vessants, contribueixen al creixement social de la ciutat. Aprofito per felicitar-los, tant a ells com al gran conjunt de voluntaris que tenim a Sabadell. Tots ells i elles tenen el compromís de l’Ajuntament, que seguirà donant-los suport per continuar, colze a colze, fent ciutat i fomentant la cohesió social.  a més, seguirem apostant per la formació i aquest any tenim previst fer més cursos sobre voluntariat adreçats a tots aquells ciutadans i ciutadanes que volen ajudar els altres.

Les sessions estan reconegudes pel Pla de formació del Voluntariat de Catalunya i està previst que al llarg d’aquest 2015 se’n ofereixin dos coses més, un al maig i l’altre a l’octubre.

El curs està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, a través del programa Sabadell Suma, i la  Creu Roja. A més, compta amb la col·laboració del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Actua Vallès i AVAN – Amics de la Neurologia.

Categories Voluntariat, Participació ciutadana Tags participacio, Sabadell suma, voluntariat