PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
          

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

 

16
abril
2018

Una trentena d’alumnes participen a la primera edició en línia d’un curs d’iniciació al voluntariat

Aquesta primera experiència virtual del curs comença avui i acaba el 16 de maig

Una trentena d’alumnes participen a la primera edició en línia d’un curs d’iniciació al  voluntariat

La primera edició en línia del Curs d’Iniciació al Voluntariat, organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, a través del Programa de Voluntariat i la Federació Catalana de Voluntariat Social, ha donat avui el tret de sortida. El curs compta amb un total de 27 alumnes, és gratuït i està reconegut pel Pla de Formació d’associacionisme i Voluntariat de Catalunya.

L’acció formativa compta, a més, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, motiu pel qual els alumnes rebran un certificat d’assistència emès per la Generalitat de Catalunya.

Les diferents sessions, que s’allargaran fins al 16 de maig, aborden les qüestions bàsiques sobre el voluntariat. D’aquesta manera, es tractaran temes com: què és el voluntariat, àmbits d’acció, la persona voluntària: que ens motiva a fer voluntariat?, el perfil de la persona voluntària, la participació: element fonamental de l’acció voluntària, els drets i deures de la persona voluntària i de l’organització del voluntariat dins d’una entitat i acabarà amb una taula rodona amb experiències de voluntaris d’entitats locals dels diferents àmbits d’intervenció del voluntariat.

Per tal de treballar els continguts del curs, els participants han de llegir els documents o visualitzar els recursos que se’ls hi facilitarà i realitzar diversos exercicis (individuals i grupals) relacionats amb els continguts facilitats.

Categories Voluntariat, Participació ciutadana Tags participació ciutadana, voluntariat