PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

11
Març
2020

Actualització sobre el COVID-19

Actualització sobre el COVID-19

L’Ajuntament de Sabadell ha activat la fase d’alerta del seu Pla de Protecció Municipal, seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, l’Ajuntament ha avaluat totes les activitats, trobades i actes organitzats de cara als propers dies, amb l’objectiu de decidir-ne la continuïtat o no. A més, ha tingut en compte el públic de determinats actes i espais, com és el cas de la gent gran, que requereix una atenció especial atès que és població de risc.

Així, i per tal de minimitzar els riscos cap a la població i mantenir el virus en la fase de contenció en què es troba, s’han decidit les següents mesures a partir de demà, dijous 12 de març, i durant els propers 15 dies (prorrogable en cas de ser necessari):

  • S’anul·len totes les activitats organitzades per l’Ajuntament, tant a l’espai públic com en espais tancats
  • Es mantenen oberts els equipaments municipals
  • Es tanquen les sales relacionals dels centres cívics
  • Es tanquen els centres de serveis dels complexos de Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central
  • Es tanca el Mercat de Sant Joan
  • S’envia un avís als centres de gent gran d’altres institucions amb les recomanacions pertinents
  • Se suspenen, tal com diu la Generalitat, totes les activitats de més de 1.000 persones organitzades per promotors privats
  • En el cas d’activitats de menys de 1.000 persones organitzades per entitats o empreses privades, es recomana actuar amb responsabilitat i prudència, i posposar tot allò que no sigui estrictament necessari
  • Se suspenen tots els “mercadillos”, excepte els alimentaris

A nivell organitzatiu, s’ha convocat de nou el Comitè de Seguretat i Salut de l’Ajuntament de Sabadell, que es reunirà demà dijous per fer seguiment de les decisions que afecten als treballadors municipals.

Totes aquestes mesures es prenen de manera preventiva per evitar la propagació descontrolada del virus, i sobretot per protegir els grups de població més vulnerables. L’Ajuntament demana la col·laboració i la responsabilitat de tothom en aquesta contenció de l’activitat social. El Govern municipal apel·la a la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell perquè des de la responsabilitat individual contribueixin, de forma solidària i complint amb aquestes mesures, a superar col·lectivament aquesta situació mèdica.

L’Ajuntament vol recordar, però, que la mesura higiènica més efectiva per evitar qualsevol contagi és rentar-se les mans amb aigua i sabó. A més, en cas de tossir o esternudar, cal cobrir-se la boca amb l’avantbraç i, en tot cas, evitar el contacte estret amb persones amb símptomes.

Categories Ajuntament, coronavirus, Govern, Salut Tags coronavirus, Covid-19