PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

20
Setembre
2018

L´Ajuntament i els sindicats signen un acord per millorar les condicions econòmiques i de treball de la plantilla municipal

Es començaran a recuperar condicions laborals perdudes amb les retallades

L´Ajuntament i els sindicats signen un acord per millorar les condicions econòmiques i de treball de la plantilla municipal

Destaquen les millores en la conciliació de la vida laboral i familiar, noves valoracions de llocs de treball i la millora del complement de productivitat

L’Ajuntament de Sabadell ha arribat a un primer acord amb tots els sindicats presents a la Mesa General de Negociació, CCOO i UGT, que permetrà als treballadors i treballadores municipals recuperar determinades condicions laborals que tenien abans de les retallades, d’acord amb el marc normatiu actual i els acords de la Mesa General de Negociació de l’Estat aprovats en el “II Acord per a la millora de l'ocupació pública i condicions de treball” signat al mes de març.

Una de les mesures d’aquest primer acord és que la plantilla municipal no veurà afectada la seva retribució en cas d’incapacitat temporal, una mesura que es va imposar per les polítiques d’austeritat del Govern Central que repercutia directament en les persones que estaven de baixa per malaltia, i que es mantenia encara per imperatiu legal.

Aquest acord és possible pel nou marc legal establert per l’actual Llei de Pressupostos i per la situació de sanejament de les finances municipals, tots dos requisits bàsics per iniciar una negociació en aquests termes.

Altres mesures que s’han acordat i que s’aplicaran, quan entri en vigor el nou conveni, seran les millores en la conciliació de la vida laboral i familiar, noves valoracions de llocs de treball i la millora del complement de productivitat.

El Govern municipal entén que l’ocupació pública ha de ser de qualitat i, en aquest sentit, l’Ajuntament treballa per integrar nous perfils professionals que tinguin en compte les noves titulacions universitàries i necessitats actuals.

Per aquest motiu, un dels principals objectius passa per retornar al personal treballador municipal actual determinades cobertures socials i condicions laborals que s’havien perdut després d’anys de retallades i congelació salarial.

Eduard Navarro, regidor de Recursos Humans, ha agraït els esforços que han fet les dues parts i ha afegit que aquest acord

permet donar un millor servei públic, perquè per poder-lo assolir, també havíem de reforçar els drets dels seus treballadors i treballadores. L’Ajuntament de Sabadell és un motor important de l’activitat econòmica de la ciutat, tant pel volum de contractació com pel nombre de llocs de treball que manté i que genera.

En aquesta línia, s’impulsa la creació de nous llocs de treball i la revalorització de la funció pública, mitjançant un nou sistema de borses de treball innovador en el qual s’han presentat gairebé 2.000 persones per a graduats universitaris, i que continuarà més endavant amb altres perfils professionals com són els oficis o els administratius.

Categories Ajuntament, Govern Tags ajuntament, conveni, govern, recursos humans, treballadors municipals