PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
          

NOTÍCIES

30
Març
2020

Avancen els treballs per habilitar l’Hospital Temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme

Avancen els treballs per habilitar l’Hospital Temporal Vallès Salut a la Pista Coberta d’Atletisme

Continuen avançant els treballs per transformar la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya, ubicada a Sabadell, en l’Hospital Temporal Vallès Salut que donarà suport a la Corporació Parc Taulí en l’actual situació d’emergència sanitària. A hores d’ara s’està cobrint el tartan de la Pista i s’està desmuntant la part dels extrems que estaven a major alçada. A partir de demà es començarà a muntar el que serà pròpiament l’hospital. L’adequació de la Pista Coberta és una de les qüestions que s’han tractat aquesta tarda al Comitè d'Emergències Municipal, que diàriament es reuneix de forma telemàtica per analitzar la situació de la ciutat en relació amb el coronavirus.

  1. L’hospital temporal comptarà amb 240 llits distribuïts en 10 línies i a més s’inclouran diferents mòduls de lavabos, banys i dutxes. Així mateix,  s’han previst zones de vestidor i menjador per als professionals que desenvolupin la seva tasca a les instal·lacions. Avui han treballat en l’adequació de l’hospital una seixantena de persones. En la posada en marxa estan prenent part treballadors i treballadores de l’Ajuntament, professionals de la Conselleria de Salut de la Generalitat, del SEM i Metges sense Fronteres. També han arribat representants de l’exèrcit per organitzar el desplegament dels seus efectius, que col·laboraran en la implantació de l’hospital i aportaran personal sanitari.

  2. L’Ajuntament fa una crida als seus treballadors i treballadores que tinguin titulacions relacionades amb l’atenció sanitària que vulguin col·laborar en l’atenció o suport a l’hospital temporalquesta crida específica es suma a la general feta ahir per l’Ajuntament on es demanava que personal sanitari jubilat o alumnat de darrers cursos de medicina, infermeria o altres especialitats de la salut que vulgui col·laborar es posi en contacte amb l’Acadèmia de Ciències Mèdiques per poder contribuir a fer front a l’actual emergència sanitària. D’altra banda, s’ha demanat que les consultes mèdiques privades (odontològiques o d’altre tipus) que puguin tenir mascaretes i guants les donin a Policia Municipal per fer-ne la distribució entre el personal que està treballant a la Pista Coberta.

    crida

  3. D’altra banda, la Corporació Sanitària Parc Taulí, en col·laboració amb els ajuntaments de l’àrea d’influència inclòs l’Ajuntament de Sabadell, dispensarà la medicació hospitalària a domicili per evitar desplaçaments de pacients especialment vulnerables. És previst que a Sabadell aquesta distribució comenci dimecres.

  4. Demà s’aturen les obres de les escales del carrer Góngora, que és l'única obra municipal que tenia continuïtat per temes de seguretat. Ara, un cop estabilitzat el terreny, es suspenen els treballs.

  5. Fins l’11 d’abril la zona blava d’aparcament a Sabadell serà gratuïta. També es recorda que, pel que fa al registre municipal, només resta obert el del carrer de la Indústria per qüestions d’urgència. Cal trucar abans per telèfon i es donarà cita prèvia.

  6. Des de diumenge, 15 de març, i fins ahir diumenge, la Policia Municipal ha interposat 605 denúncies per desobediència als agents o per no respectar les restriccions de l’Estat d’Alarma, 58 de les quals es van interposar ahir. Tot i que la gran majoria de la població està complint amb el confinament, l’Ajuntament recorda la importància que tothom respecti les mesures decretades i fa una crida perquè la ciutadania resti a casa seva.

El govern municipal apel·la a la col·laboració i a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania perquè des de la responsabilitat individual contribueixin a superar col·lectivament l’actual situació.

Categories Ajuntament, Govern, Salut Tags ajuntament, coronavirus, covid-19, hospital temporal, pista coberta, salut